V zime trpíme nedostatkom sezónneho ovocia a zeleniny. Dnes si síce môžeme zakúpiť akékoľvek ovocie v supermarkete, avšak ceny sú väčšinou vyššie a ani chuťovo nie je tak dobré ako v lete.
Ak si chcete pripraviť lahodný zákusok s ovocím, môžete ho nahradiť domácou marmeládou, ktorú ste si pripravili z vlastnej úrody na jeseň. Tento recept je na to ideálne a iste si pochutnáte.
zloženie cesta
600 g múky
200 g cukru
1 lyžička prášku na pečenie
100 g masla
2 vajcia
5 lyžicou roztaveného medu
5-6 polievkových lyžíc mlieka
náplň
650 ml mlieka
150 g pšeničných otrúb
300 g masla
250 g cukru
vanilková esencia
marhuľový džem
na povrch
100 g horkej čokolády
1 lyžica oleja
Príprava
Zmiešajte prísady na cesto a dobre ho premieste, potom ho rozdeľte na 4 časti. Každé z nich vyvaľkajte a upečte zvlášť na plechu s papierom na pečenie pri 180 stupňoch 6-7 minút každý list.
Uvarte pšenicu v mlieku, pridajte cukor, vanilku a maslo. Položte prvý list, pridajte polovicu krému, druhý list, ten pomažte džemom, potom tretí list, druhú polovicu krému a nakoniec posledný list. V parnom kúpeli rozpustíme čokoládu a zmiešajte s olejom. Touto polevou pokryte povrch torty a po stuhnutí nakrájajte.