Manžel chcel vyhodiť staré PVC trubky. Okamžite som ho zastavila a vyrobla z nich niečo krásne

Ak sa pozorne pozriete na okolité predmety a spojíte sa s touto fantáziou, každý z nich nájde aspoň niekoľko možností použitia.

Zdá sa, že to, čo sa dá robiť z PVC potrubia, pretože sa používajú výlučne na inštaláciu kanalizácie. V skutočnosti plastové rúrky – univerzálny materiál, ktorý sa v kvalifikovaných rukách môže premeniť na umelecké dielo. Koniec koncov, najjednoduchšie PVC rúry môžu byť ľahko a rýchlo transformované do neuveriteľných domácich predmetov.

Výrobky z rúrok

Veľa užitočných a zaujímavých vecí môže byť vyrobených z plastových rúrok. Redakcia „radynadzlato.sk“ pripravila pre vás 7 dômyselných vynálezov pre dom a záhradu z PVC rúr.

 

  • Nápad na kreslo

 

Dávajte pozor: čím viac plastových rúrok pôjde do dizajnu stoličky alebo ležadla, tým väčšiu váhu bude schopné odolať. Ak potrebujete stoličku pre dieťa, stačí minimálny počet potrubí a sedadlo môže byť vyrobené z látkového materiálu. Lehátka pre dospelých je najlepšie vyrobiť výlučne z plastu. 

pvc odrezky  

 

  • Závesné záhony

 

Najbežnejšie steny letnej chaty môžu byť výrazne premenené s visiacimi kvetinovými záhonmi. Rúry s otvormi, zátky pokrývajúce ich bočné časti a kovové spojovacie prvky sú všetko, čo bude potrebné na výrobu nezvyčajných záhonov. 

Pvc remeslá

 

  • Ohradenie na posteľ

 

Aby dieťa v noci nespadlo z postele, môžete urobiť takú improvizovanú stenu. 

ručné práce z rúrok  

 

  • Stojan na poháre

 

Alebo myšlienka pre domáci bar. V potrubí je vytvorená štrbina pozdĺž šírky nožičky drieku, nožičky držiaka sú naskrutkované na vrch, pri ktorom je konštrukcia pripevnená k stropu. 

ľanové remeslá z linolea  

 

  • Stojan na riad

 

Z týchto potrubí sa môže prejaviť nádherný stojan pre vidličky, nože a lyžice. Štýlový a vkusný, nie?

polypropylénové textílie  

 

  • Nádherný altánok

 

Ale len báječné miesto pre priateľské stretnutie. Z rúr je ľahké zostaviť neobvyklý pavilón, ktorý sa určite stane obľúbeným miestom na letný odpočinok. Strčte medzi lanové rúry a rastliny pod nimi lezenie rastliny, napríklad brečtan.

Keď vyrastie – bude príjemné byť v altánku aj za slnečného dňa. Ak chcete, aby altánok bol ešte malebnejší, použite rúry hnedej farby.

remeslá z plastových rúrok  

 

  • Okrídlená hojdačka

 

Plastové potrubia, v ktorých prechádzajú laná, ktoré držia hojdačku, sa stanú komfortnými zábradliami. Schéma takejto hry je dosť jednoduchá. Osem kusov rúr s otvormi, lano a doska – to je všetko, čo potrebujete.

Tiež vám ponúknem podrobný návod ako si vyrobiť domácu sprchu pre psov. Tento nápad ukážem aj môjmu manželovi, nech niečo podobné urobí aj pre nášho Rexa.

proces vytvárania náramku  

Autor tohto nápadu dlhý čas sa trápil myšlienkou ako okúpať svojho psa. Keď na krátku dobu vypol vodu, pes ušiel a hadica ho vystrašila na smrť, takže tento spôsob musel vynechať a to si vyžiadalo množstvo času a energie. Nie každý sa odváži kúpať psa vo vlastnej vani. Ale vyrobiť takúto sprchu z plastových rúrok, je na nezaplatenie.

remeslá z rúrok na letnú dovolenku    

Budete potrebovať

  • 12 m polypropylénovej rúrky vhodného prierezu
  • 8 rohových tvaroviek
  • 3 tvarovky pri uhle 90 °
  • závesný adaptér z potrubia do hadice
  • flexibilná hadica pre zásobovanie vodou
  • kovová svorka na hadicu
  • pila na kov
  • skrutkovač
  • stavebná ruleta
  • vrták pre otvory do rúry

remeslá z PVC rúr pre letnú dovolenku  

Výroba

  1. Začnime s prípravou podrobností. Rozdeliť polypropylénovú rúrku na tieto segmenty: pre 79 cm – 8 dielov, pre 101,5 cm – 3 diely a pre jednu časť 100 cm, 93 cm, 6 cm a 4,5 cm. Diely režte pomocou píly na kov. 

 

remeslá z rúr pre letné sídlo a dom  
Papierové remeselné výrobky  

Zmerajte správnu dĺžku pružnej hadice, aby ste dodali vodu do sprchy a pripravili kus požadovanej veľkosti. Potom pokračujte k predmontáži konštrukcie.

remeslá z azbestových rúr  

  1. Zoberte bočné rámy zo segmentov s priemerom 79 cm pomocou rohových tvaroviek. Taktiež ich navzájom spojte s dlhými dĺžkami potrubia 101,5 cm.

  

papierové papierové náradie  

Štvrtý segment je rozdelený na dve časti: 93 a 6 cm, medzi ktorými bude väzba na dodávku flexibilnej hadice.

  1. Na vŕtanie otvorov použite vŕtačku. Vyberte požadovanú veľkosť vrtáka. Ak je v systéme prívodu vody nižší tlak vody, je lepšie použiť menšiu vŕtačku.

remeslá z dažďov

remeslá z plastových vodovodov

  

  1. Pred použitím sprchy – otestujte ho. Zapnite prívod vody a skontrolujte všetky prípojky pre silu. Osobitná pozornosť by sa mala venovať kovovému adaptéru z rúrky na hadicu. Pri spojení dielov sa nepoužíva silikónový tmel.
remeslá z plastových vodovodov

vlnité potrubné remeslá
remeslá z plastových rúrok na letnú dovolenku
remeslá z plastových potrubí v krajine

kriedy z rúr

  

Rada redakcie

Aby bola PVC trubica ohnutá alebo sploštená, treba ju ohrievať pomocou plynového horáka a ihneď dostať potrebný tvar. V extrémnom prípade, ak v dome nie je horák, je možné ohrievať potrubia cez oheň plynových kachlí.

Aby ste mohli rezať rúry, použite pílu na kov alebo lupienkovú pílu. Spojte všetky diely pomocou studeného zvárania (potrebujete si preto kúpiť špeciálne lepidlo).

Osobne sa mi naozaj páčili všetky tieto myšlienky! A čo sa vám najviac páči doma alebo na záhrade? Nezabudnite sa podeliť o svoj názor v komentároch.

zdroj:takprosto.cc

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Back To Top