Kategória: 20-40 minútové recepty, Recepty
Aspoň raz za život je potrebné vyskúšať tento nemecký koláč! Predovšetkým preto, lebo tvaroch a mak je veľmi zdravý a tiež preto, lebo je ho ľahké pripraviť. Aj práve začínajúca gazdinka je schopná ho pripraviť. A chutí skvele!
Na cesto potrebujeme:
- 300 g múka,
- 130 g maslo,
- 100 g cukor.
Na plnku:
- 750 ml mlieko,
- 150 g cukor,
- 100 g maslo,
- 250 g tvaroh,
- 1 ks vajca,
- 150 g mak,
- 150 g krupica.
Príprava:
Vytvorte cesto: dobre premiešajte maslo, cukor a múku spolu. Umiestnite 2/3 pripraveného cesta do pekáča, stlačte ho a správne ho upravte, potom ho vložte do chladničky. Do menšej panvice vlejte oheň, pridajte mlieko, cukor a maslo a potom ju postavte na pomalý oheň. Keď sa mlieko začne variť, vložte do neho mak a krupicu, varte 10 minút a potom ho odoberte zo sporáku. Potrebujete dostať krémovú konzistenciu. Pomocou robota vymieste vajíčko s tvarohom a pridajte ho do makovej vychladnutej zmesi. Uložte hotovú výplň na cesto do formy na pečenie. Druhú časť cesta vykrajujte ručne na plnku. Pečieme v 180-stupňovej rúre počas 1 hodiny.
Dobrú chuť!