Nádherný objemný cop urobený vlastnými rukami  bez  použitia syntetických vlasov.

Celkom podstatný detail každej ženy, najmä počas slávnostných podujatí, je účes. A to, o čom každé dievča sníva, sú krásne, husté a nádherné upravené vlasy, aspoň na jeden večer. Pomocou objemného copu  môžete vytvoriť taký štýlový efekt. Aj na tenkých a riedkych vlasoch je možné uskutočniť svoj sen. Tento cop vyzerá naozaj luxusne a krásne.

Youtube Svetlana Denyakina

Budete potrebovať:

  • krepovačku na vlasy
  • žehličku na vlasy;
  • lak na vlasy;
  • vosk na vlasy;
  • púder na vlasy (vosk v prášku);
  • vlasové vložky;
  • gumičky na vlasy;
  • sponky, vlásenky.

V prvej prípravnej fáze je potrebné vypracovať všetky vlasy krepovačkou. Pracujeme od koreňa po strednú dĺžku, nedotýkame sa končekov, pretože to nie je potrebné. Krepovačku veľmi silno pritlačte na bazálnu časť a postupne znižujte tlak po celej dĺžke. Tejto etape nevenujte veľa času, pretože je prípravná. Na to potrebujete približne 7 minút. Výsledkom by malo byť zvýšenie objemu asi 2-krát.

Youtube Svetlana Denyakina

Teraz musíte vlasy rozdeliť na zóny. Najskôr rozdelíme všetky vlasy na dve časti od ucha k uchu cez strednú časť hlavy.

Youtube Svetlana Denyakina

Potom rozdelíme vlasy na zátylku na tri časti, bočné časti by nemali byť široké viac ako 2-3 cm, by mali vytvárať trojuholníky, nie štvorce.

Youtube Svetlana Denyakina

Nakoniec rozdelíme zvyšnú strednú časť vlasov  na tri malé chvosty. Všetky vlasy, bez ohľadu na zónu, sa natočia pomocou žehličky na vlasy. Kučery vopred nastriekajte lakom, až potom použite žehličku. Každý chvost je rozdelený na tri prameňa. Každý prameň chvosta musíte natočiť smerom do stredu, vodorovne, aby sa zvýšil objem. Bočné pramene tiež natočiť do stredu.

Youtube Svetlana Denyakina

Strednú hornú časť vlasov rozdelíme na cikcaky smerom od tváre k zátylku. Musíme natupírovať a natočiť žehličkou na vlasy každý prameň. Celú hornú časť zbierame sponou. Bočné vlasy sú tiež stočené k stredu.

Youtube Svetlana Denyakina

Teraz pre objem musíte vziať vlasové vložky. Pretiahnite nimi každý chvost na zátylku.

Youtube Svetlana Denyakina

Pre zvýšenie objemu, začíname tupírovať každý prameň. Potom oddelíme malý prameň, nastriekame ho lakom a začneme z neho vyťahovať malé pramienky, zafixujeme lakom, vytvoríme vlnu. Pokúste sa urobiť čo najviac prameňov na vytvorenie vĺn.

Youtube Svetlana Denyakina

Podobne pracujeme na bočných zónach. Nenakladajte celú bočnú zónu naraz, tiež ich rozdeľujte na pramene. Pramene bočnej časti sa spájajú a sa upevňujú sponkami pod chvosty formou vlny.

Youtube Svetlana Denyakina

Hornú strednú časť vlasov rozdelíme na dve časti a každú formujeme tak, aby bol objem ešte väčší. Vyťahuje z nich malé pramienky a zafixujeme lakom a vlásenkami. Natiahneme tiež ostatné vlasy z bočnej časti a pripevnime sponkami k chvostu.

Youtube Svetlana Denyakina

Zostávajúce pramene na tváre sú buď pripevnené, rovnako ako všetky ostatné, alebo natočené a ponechané.

Youtube Svetlana Denyakina

A nižšie vidíte podrobnú majstrovskú prácu na vytvorení tohto účesu.

Youtube Svetlana Denyakina