Toto jedlo je také chutné, že ho môžete jesť bez ďalších príloh. Je to vždy veľký úspech v kruhu rodiny, a preto si z toho urobíme veľkú dávku! Môžete ho tiež okoreniť pomocou cesnaku alebo iných korenín.
Zloženie:
10 malých zemiakov
20 plátkov slaniny
Pre omáčku:
25 g masla
1 polievková lyžica múky
250 ml vývaru z kuracieho mäsa
100 g kyslej smotany
polovica citrónovej šťavy
soľ
korenie
Príprava:
Umyme zemiaky a v šupke ich uvaríme. Keď sú hotové, necháme ich trošku vychladnúť a následne ich ošúpeme. Na pracovnú dosku položíme 2 plátky slaniny, nakrájame zemiaky a narolujeme slaninu na ne. Zemiaky zarolované v slanine umiestnime do tepelne odolnej misky alebo do pekáča. Pečieme v rúre pri teplove 200 stupňov po dobu 10 minút.
Medzitým si pripravíme omáčku. Rozmrazíme maslo, pridáme múka, postupne premiešavame a potom nalejeme vývar z kuracieho mäsa. Varíme niekoľko minút, potom odoberieme z ohňa a pridáme kyslú smotanu. Dôkladne premiešajte. Ochutíme citrónovou šťavou, soľou a korením. Vyberieme zemiaky z rúry, nalejeme na ne omáčku a smažíme ďalších 10 minút pri 180 stupňoch v rúre.