Vzala zemiaky a zabalila ich do slaniny. Neuveriteľné aká chuťovka z toho vznikla!

Toto jedlo je také chutné, že ho môžete jesť bez ďalších príloh. Je to vždy veľký úspech v kruhu rodiny, a preto si z toho urobíme veľkú dávku! Môžete ho tiež okoreniť pomocou cesnaku alebo iných korenín.

Zloženie:

10 malých zemiakov

20 plátkov slaniny

Pre omáčku:

25 g masla

1 polievková lyžica múky

250 ml vývaru z kuracieho mäsa

100 g kyslej smotany

polovica citrónovej šťavy

soľ

korenie

Príprava:

Umyme zemiaky a v šupke ich uvaríme. Keď sú hotové, necháme ich trošku vychladnúť a následne ich ošúpeme. Na pracovnú dosku položíme 2 plátky slaniny, nakrájame zemiaky a narolujeme slaninu na ne. Zemiaky zarolované v slanine umiestnime do tepelne odolnej misky alebo do pekáča. Pečieme v rúre pri teplove 200 stupňov po dobu 10 minút.

Medzitým si pripravíme omáčku. Rozmrazíme maslo, pridáme múka, postupne premiešavame a potom nalejeme vývar z kuracieho mäsa. Varíme  niekoľko minút, potom odoberieme z ohňa a pridáme kyslú smotanu. Dôkladne premiešajte. Ochutíme citrónovou šťavou, soľou a korením. Vyberieme zemiaky z rúry, nalejeme na ne omáčku a smažíme ďalších 10 minút pri 180 stupňoch v rúre.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *