Takto sa pripravuje pravá „ Újházy „ slepačia polievka, podľa tradičného receptu!

Suroviny:

1 ks približne 1,5 kg sliepky

Soľ, čierne korenie

1/2 červená cibuľa

Polievková zelenina

Hríby

Zelený hrášok

Postup:

Asi 1,5 kg sliepku dobre umyjeme a rozrežeme na 8 častí a samozrejme počistíme aj vnútornosti. Nakrájanú sliepku zalejeme cca 2 L studenej vody a dáme variť. Ochutíme so soľou, čiernym korením ( v celosti ) a polkou cibule. Keď mäso do polky zmäkne tak pridáme umytú a očistenú zeleninu, ale nie nakrájanú ( mrkva, biely petržlen, zeler, ružičkový kel, kaleráb, hríby a zelený hrášok ). Keď je mäso už úplne mäkké, tak ešte necháme pár minút postáť a potom precedíme. Odmastíme. Dobrú chuť. ☺

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *