Škoricový koláčik kvietok z kysnutého cesta. Mäkkučký a nadýchaný ako vatička

Пирог с корицей «Цветок»

Ingrediencie

  • 500-650 g polohrubej múky
  • 250 ml mlieka
  • 180 g cukru
  • 30 g droždia
  • 2 vajcia
  • 10 g vanilkového cukru
  • 1 PL škorice
  • 30 g masla

Cesto: Droždie rozpustite v teplom mlieku, malo by byť o trochu teplejšie ako teplota vašej ruky. Pridajte 120 g bežného cukru, všetok vanilkový cukor a premiešajte. Pridajte vajcia izbovej teploty a 50 ml rastlinného oleja, znova premiešajte. Následne pridajte preosiatu múku a vypracujte homogénne cesto. Misu s cestom zakryte potravinovou fóliou a dajte ju na noc do chladničky.

пирог с корицей дрожжевое тесто

Plnka: Zvyšný cukor zmiešajte so škoricou.

пирог с корицей начинка

Cesto vyberte z chladničky a nechajte ho 30 minút pri izbovej teplote. Trochu ho ešte spracujte a potom rozdeľte na 4 časti. Každú časť vyvaľkajte do kruhu s priemerom 25-30 cm.

Prvú časť položte na papier na pečenie. Potrite ho rozpusteným maslom, posypte škoricovým cukrom. Prikryte to druhou časťou cesta. Tento postup zopakujte ešte dvakrát. Poslednú časť už nemusíte potierať.

пирог с корицей

Nožom urobte 8 zárezov – od stredu až po 2-3 cm od okraja.  Drevenou paličkou zatlačte cesto medzi rezmi až na stôl. Prebytočné okraje na stlačených miestach odrežte. Konce výsledného okvetného lístka zospodu pozatláčajte.

пирог с корицей цветок

Po vytvorení všetkých okvetných lístkov preneste koláč na plech a nechajte ho pod uterákom 15-20 minút.

Pečte v rúre predhriatej na 180 stupňov 30 minút. Môžete ho zakryť papierom na pečenie, aby sa nespálil a pokračujte v pečení na 160 stupňov po dobu 5-10 minút.

пирог с корицей в духовке

Hotový koláč vyberte z rúry a prikryte uterákom. Nechajte ho odstáť 15 minút a nakoniec ho ešte potrite zvyšným maslom.

Namiesto škorice môžete použiť mak, orechy alebo čokoládovú pastu. Prajeme vám dobrú chuť!

 

Zdroj: sovkusom.ru

Back To Top