Jednoduchý spôsob, ako vyriešiť pozemkové spory

Stavba rodinného domu je náročnou záležitosťou. Pokiaľ si nezaistíte všetky potrebné veci môže sa v niektorých prípadoch „natiahnuť“ aj na niekoľko rokov. Ak by ste si mysleli, že problémom sú len financie, opak je pravdou. Oveľa horšie je to v prípade, pokiaľ nemáte vysporiadané všetky záležitosti, ktoré súvisia s kúpou pozemku a vlastníckym právom naň. Ak si chcete vašu budúcnosť ochrániť od nepríjemností, mali by ste si dopredu poistiť svoje bývanie všetkými možnými a dostupnými cestami.

 

Jednou z nich je aj komplikovaná zmluva o prevode nehnuteľnosti. Oblasť pozemkového práva, v ktorej musíte mať značné skúsenosti. Pokiaľ nepatríte k študovaným ľudom v oblasti právnych služieb, zrejme by ste sa spravodlivosti domáhali veľmi ťažko. Tieto veci treba riešiť dôsledne a s dôrazom na danú problematiku.

 

Oslovte advokátsku kanceláriu v Púchove, ktorá má s týmito a podobnými vecami naozaj dostatok skúseností a disponuje odbornými vedomosťami, ktoré vám pomôžu v praxi, čo je dnes obrovskou výhodou, pretože sa nemusíte obávať, že si niekto nechá „zaplatiť“ len za svoj titul.

 

Čo je to prevod nehnuteľnosti?

Ak ste sa rozhodli kúpiť alebo inak získať pozemok, na ktorom je nutná rekonštrukcia domu, mali by ste si najskôr uplatniť a zdokumentovať vlastnícke právo k pozemku, na ktorom stojí. Ide väčšinou o prevod nehnuteľnosti, alebo inak povedané nadobudnutie vlastníckeho práva. Tieto veci sa vám môžu zísť aj pri majetkových sporoch v rodine, kde sa formou takéhoto dokumentu uistíte, že ste výhradným vlastníkom pozemku.

 

Ako postupovať, aby ste uspeli?

Samozrejme, že všetko sa posudzuje na základe skutočnosti. Až samotný vklad vlastníckeho práva do katastra nehnuteľnosti vám môže dať pevnú pôdu pod nohami. Zrejme vám to všetko nie je jasné, preto sa na tieto veci oslovuje človek vo všetkom „zabehnutý“.

 

Od konzultácie až po úplnú prípravu dokumentov pre všetky potrebné kroky. Výhodou je aj to, že tieto spoločnosti a právnické osoby disponujú elektronickou komunikáciou s katastrom nehnuteľnosti, ktorá je oveľa rýchlejšia a pohodlnejšia, ako keby ste si všetko museli vybavovať sami. Stačí sa vybrať na obyčajnú poštu a chuť na úradné vybavovanie vás okamžite prejde. Pokiaľ sa zveríte so svojím problémom do správnych rúk, bude to mať skutočne ten správny a požadovaný efekt.