Zdravá fitness kokosová torta: Vždy keď máme s kamoškami oslavu, tak ju pripravím. Nepriberieme ani gram a vždy sa zje celá!

Vždy mi ostali vajíčkové žĺtky, ktoré som zvykla dať zamraziť v mrazničke. Chcela som ich využiť a nie je nič lepšie ako krém uvarení z vajíčkových žĺtkov a ešte keď je v ňom aj kokos. Nejak takto som vymyslela tento recept.

Suroviny

Cesto:

9 ks vajíčka ( 3×3 ks )

9 pl xilit ( 3×3 pl )

7,5 pl ovsená múka ( 3×2,5 pl )

Soda bikarbona za 3 špičky nože ( 3×1 )

1,5 pl nesladené kakao ( 3×0,5 pl )

Krém:

6 ks vajíčkové žĺtka

2 bal. vanilkový pudingový prášok

8 dl mlieko

4 pl strúhaný kokos

2 čl sladidlo

Postup

Cesto:

  1. Vajíčka rozdelíme na žĺtka a bielky.
  2. Žĺtky od vajíčok vymiešame na sneh so sladidlom až kým sa v nej sladidlo nerozpustí alebo nezačne byť bieli a s mixérom v ňom vymiešame soda bikarbonu a kakaový prášok.
  3. Pritom vymiešame aj bielka na tuhý sneh. Nakoniec po troške pridávame múku ku žĺtkovému krému a pridáme aj bielkový sneh.
  4. Opatrne miešame aby sme nerozbili sneh. Pečieme na 180 stupňoch. Po dobe 15-20 minút.
  5. 3 piškóty si musíme pripraviť.

Krém:

  1. Vajíčkové žĺtka najprv vymiešame s pudingovým práškom a s troška mliekom a miešame tak aby nevznikli hrčky. Pridáme potrebné množstvo sladidla, môže byť aj tekuté.
  2. Nakoniec prilejeme aj zvyšok mlieka. Na malom ohni postupne miešané na hladko varíme, až kým nevznikne puding.
  3. Najlepšie je miešať s mixérom až kým nevychladne a tak nebude vrch „ kožený „ . Podľa chuti ešte primiešame strúhaný kokos a spolu ešte raz premiešame. Rozdelíme na 3 časti ak sa dá.
  4. Natrieme piškóty a zdobíme ako chceme.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Back To Top