Aromatický džem bez varenia ovocia: Neváhajte, pretože je to najlepší recept

Všetky vitamíny a prospešné látky môžeme uchovať.

Suroviny:

2 kg jahody

1 kg cukor

0,5 pohár vody

Postup:

Jahody dôkladne umyjeme a vrchné „ stonky „ odstránime.

Vložíme ich do sitka a necháme ich odkvapkať a potom ich vložíme do misky.

Do jedného hrnca vložíme 1 kg cukru a pol pohára vody a potom začneme na strednom ohni ohrievať.  Varíme 5-7 minút.

Pritom kontrolujeme: vezmime si jednu lyžicu a naberieme si naň sirup. Pofúkame a ak je sirup hustý, pružný a na fúknutie akoby stvrdol, tak už je hotový.

Nalejeme sirup na jahody, zakryjeme, odložíme a necháme vychladnúť.

Jahody budú vypúšťať šťavu tak bude sirup tekutejší.

Keď už vychladli, tak znova jahody vlejme do sitka a necháme ich odkvapkať, a jahodovo-cukrovú šťavu dáme variť približne na dobu 5-7 minút.

Znova nalejeme na jahody a necháme vychladnúť.

A tento postup znova opakujeme.

Po tretom postupe už jahody vložíme do sterilizovaných fliaš a zalejeme cukrovo-jahodovou šťavou. Zavrieme fľaše a pod utierkou necháme vychladnúť.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *