Vyrobte si doma svoj vlastný bazový sirup, ktorý si zamilujete

Mnoho z nás zažilo, keď nám naše babičky alebo mami robili v minulosti, keď sme boli malí bazový sirup. Tento úžasný sirup, si môžete urobiť doma aj vy. Bude vám veľmi chuť a je plný vitamínov a bez konzervantov. Tento sirup tak môžete nahradiť drahými sirupmi z obchodov.

potrebujete

35 – 40 kvetov bazy (nezbierajte pri cestách ani v meste)
2 litre vody
1 kg cukru (určite siahnite po nejakom zdravšom, než je biely kryštál)
4 citróny
Kedy zbierať kvety bazy?

Kvety bazy odporúčame zbierať celý máj a jún, keď sú najväčšie a tie mladé obsahujú veľa peľu. Najlepšie je ich zbierať hneď ráno keď svieti slniečko, pretože vtedy sú kvety na peľ najbohatšie.

postup

krok 1

Nazbierané kvety spracujte ešte v ten deň, kedy ich pozbierate. Kvety je potrebné zbaviť ich drevnatých častí a chrobáčikov (najlepšie krátko preperte vo vode).

krok 2

Vložte kvety do hrnca a zalejte prevarenou vychladenou vodou. Následne pridajte citrón, ktorý si nakrájajte na kolieska. Tiež môžete použiť len vytlačenú citrónovú šťavu miesto celého citróna.

Takto vyrobenú zmes nechajte odstáť jeden až dva dni, kým nezíska krásnu zlatú farbu.

krok 3

Teraz je potrebné zmes scediť tak, aby šťava neobsahovala žiadne stopy po kvetoch. Použiť môžete cedidlo alebo čistú utierku / plátno. Zlatistú tekutinu zohrejte na 50 ° C a za stáleho miešania pridávajte cukor. Sirup je hotový vo chvíli, keď je všetok cukor úplne rozpustený a tekutina získa hustejšiu konzistenciu.

krok 4

Pokiaľ chcete sirup dlhšie skladovať, môže ho ešte prevariť. My odporúčame rýchlejšie spotrebovať, pretože počas varu stratí sirup väčšinu vitamínov. Horúci sirup vlejte do vopred vyhriatych a najmä poriadne umytých fliaš. Skladujte na chladnom tmavom mieste.

via:http://georgiapellegrini.com/

Back To Top