Európska značka kvality Q – užitočný pomocník pri výbere tepelného čerpadla

Kto už vyberal tepelné čerpadlo, dá nám určite za pravdu, že sa nejedná o ľahkú úlohu. Predajcovia na Vás chŕlia hromadu údajov, do toho je ťažké rozlíšiť, čo je a čo nie je pravda. Všetci predajcovia svoje produkty maximálne chvália a sľubujú vysoké výkony. Ako však zistiť, ktorá informácia sa zakladá na pravde a aké kvalitné čerpadlo skutočne je? Pomôcť Vám môže Európska značka kvality Q, najvyššie možné ocenenie, ktoré možno v prípade čerpadla získať na území celej EÚ.

Áno, toto označenie nemajú zďaleka všetky čerpadlá, čo je aj jeho účelom. Európska značka kvality Q má za úlohu oddeliť od seba kvalitné produkty s výbornou podporou a vysokým výkonom od čerpadiel, u ktorých predajcovia či výrobcovia uvádza nereálne hodnoty a poškodzujú tým svojich zákazníkov. Kedy sa teda zamerať na čerpadlá s týmto ocenením?

Chcete mať istotu, že v prípade poruchy o Vás bude riadne postarané

Tepelné čerpadlá so značkou kvality Q majú dostupnú servisnú sieť s garantovanou dobou reakcie do 24 hodín. Zároveň tieto čerpadlá majú garantovanú dodávku hlavných náhradných dielov po dobu najmenej 10 rokov a na všetky produkty je poskytovaná minimálne dvojročná plná záruka.

Ak teda budete vlastniť tepelné čerpadlo so značkou kvality Q, máte istotu, že odstránenie prípadnej poruchy prebehne rýchlo a za použitia originálnych náhradných dielov. Zároveň, plná dvojročná záruka Vám dáva úplnú ochranu pred finančnou stratou v prípade, že Vami zakúpený produkt bude mať vadu už z výroby, ktorá sa prejaví práve počas prvých 2 rokov prevádzky.

Chcete vedieť, čo kupujete

Pri tepelných čerpadiel s Európskou značkou kvality Q máte istotu toho, že uvádzané parametre zodpovedajú skutočnosti, ide najmä o:

  • mieru akustického ruchu,
  • výkon tepelného čerpadla, ktorý musí spĺňať minimálne úrovne:
  • 4,3 u čerpadiel zem / voda,
  • 5,1 u čerpadiel voda / voda,
  • 3,1 pri čerpadlách vzduch / voda,
  • 4,3 pri čerpadlách priame odparovanie / voda.

 

Zároveň, Európska značka kvality Q garantuje, že všetky hlavné komponenty, z ktorých sa jednotka skladá, sú v súlade s medzinárodnými i národnými predpismi.

Všetko vyššie uvedené je potvrdené certifikačnou autoritou, tj. špecializovaným testovacím centrom, ktoré udeľuje Európsku značku kvality Q pre jednotlivé krajiny, tj. v praxi sa môže stať, že tepelné čerpadlo má Európsku značku kvality Q napríklad v Nemecku, ale nie už na slovenskom trhu. A to práve z dôvodov napr. nedostatočné servisnej siete.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Back To Top