Recept na úžasný koláč vtáčie mlieko. Toto bude váš obľúbený dezert

Pripomeňte si chuť vášho detstva v podobe nasledujúceho receptu na „vtáčie mlieko“! Príprava vám nezaberie veľa času a zvládnu to aj úplní začiatočníci…

Ingrediencie

  • 150 g cukru
  • 4 vajcia
  • 200 g polohrubej múky
  • 2 pl kakaa
  • 1 pl prášku do pečiva
  • 50 ml mlieka
  • 300 ml smotany na šľahanie
  • 200 g tmavej čokolády

Postup

Vyšľahajte vajcia s cukrom, kým nebudú úplne nadýchané. Zmiešajte si múku, kakao a prášok do pečiva, pridajte to do vaječnej zmesi a premiešajte.

Plech na pečenie vysteľte papierom na pečenie a rovnomerne naň nalejte pripravené cesto. Vložte ho do rúry na 30 minút a nechajte piecť pri 180 ° C.

Šľahačku rozšľahajte, kým nie je pekne nadýchaná. Do upečeného cesta urobte niekoľko dierok pomocou špáradla a nalejte naň mlieko. Nalievajte ho rovnomerne, aby sa mlieko dôkladne absorbovalo. Na vrch naneste vyšľahanú smotanu a vložte ho do chladničky na 1 hodinu.

Roztopenou čokoládou polejte vrch a nechajte zatuhnúť.

Hotový dezert môžete ozdobiť akýmkoľvek bobuľovitým ovocím. Jahody, maliny a ríbezle vyzerajú obzvlášť dobre. Pokojne ho posypte práškovým cukrom, kakaom alebo strúhanou čokoládou.

 

Zdroj: sovkusom.ru