Krásne vyzerajúce pečivo je pastvou pre oči. Mnohí si však myslia, že príprava nie je vôbec jednoduchá, no vyzerá to tak, že opak je pravdou. Pozrite si 7 dôkazov…
Metóda číslo 1

Cesto rozvaľkajte na hrubšiu vrstvu a nakrájajte krúžky. Môžete si pomôcť pohárom na víno a malým poldecákom. Pretiahnite si okraje jedného krúžku cez druhý a potiahnutím oboch koncov získate pečivo v tvare akéhosi vrkoča.

Metóda číslo 2

Do vykysnutého cesta si rukami vytvorte otvor, do ktorého vložíte menšiu misku. Pomocou nožníc nastrihnite cesto po celom obvode tak, aby vám vzniklo takéto slniečko.

Metóda číslo 3

Cesto nakrájajte na štyri kusy. Z každej časti si vyformujte dlhé pásiky. Položte ich na plech na pečenie a preložte jeden pásik cesta cez druhý. Začnite v smere hodinových ručičiek okolo stredu.

Metóda číslo 4

Cesto si vyvaľkajte do tvaru obdĺžnika a potrite ho vymiešaným žĺtkom. Následne ho posypte škoricou a cukrom. Pridajte kôru z pomaranča a zrolujte. Pomocou noža na pizzu ho narežte, no dajte pozor, aby ste jeden koniec cesta neprerezali úplne. Z cesta si nakoniec vytvorte vrkoč, ktorý spojte do tvaru akéhosi hniezda.

Metóda číslo 5

Jednu vrstvu cesta potrite vanilkovým pudingom a zakryte ju druhou vrstvou cesta. Nožom ho nakrájajte na osem častí. V každom kúsku vytvorte v strede otvor, cez ktorý prevlečiete konček cesta. Takto vyformované cesto si poukladajte do tvaru hviezdy a posypte cukrom.

Metóda číslo 6

Cesto si rozvaľkajte na tenkú vrstvu a pomocou pohára si vyrežte niekoľko kruhov. Následne si vezmite 3 kruhy, poukladajte jeden na druhý a zrolujte. Narežte si ich na polovicu a vytvorenými „ružičkami“ nimi vyplňte formu na pečenie.

Metóda číslo 7

Na vyvaľkané cesto si položte mriežku a pomocou noža na pizzu nakrájajte cesto na tenké prúžky. Pripravené cesto na chlieb obaľte troma prúžkami cesta. Prekrížením zabaľte prúžky do kruhu a pridajte ďalšie.

Podrobnejšie pokyny nájdete vo videu nižšie.
zdroj:pinterest.com