Čokoládový Croissant, nikdy ho nebudete mať dosť!
Prísady:
Cesto na 12 ks:
- 35 dkg múky bl55
- 1,5 dl vlažného mlieka
- 2 dkg droždia
- 1 vajce
- malá lyžička soli
- 1 pl cukru
- 1 van. cukor
- 5-6 dkg masla
Plnka:
- 8 dkg mäkkého masla
- 4 pl cukru
- 4 pl kakaa
- pár kvapiek vanilkovej arómy
Na potieranie:
- vlažný med
Z mlieka, cukru a droždia pripravíme kvások. Hotový kvások zmiešame s múkou, pridáme ostatné suroviny a vymiesime cesto. Necháme kysnúť 20-25 minút. Premiesime a vyvaľkáme na okrúhly tvar a na hrúbku 2-3 mm.
Na plnku zmiešame všetky suroviny a potrieme ním cesto. Narežeme na 12-16 častí a zrolujeme ich do tvaru rožkov. Rožky potrieme vlažným medom necháme stáť 10 minút a vložíme do predhriatej rúry na 190°C na 12-14 minút. Po upečení ich polejeme medom. 🙂 Dnes sme ich mali na raňajky, boli naozaj výborné.