Fazuľová polievka počas prípravy a uvarená! Mi ju máme veľmi radi, preto vždy keď túži rodina po chutnom obede, tak sa pripravuje fazuľová s údeným kolienkom.
Prísady:
- ½ kg údených rebierok, 1 údené koleno
- 2 cibule
- na kocky nakrájaná: mrkva, petržlen, zeler
- 2 paradajky
- 2 papriky
- mleté čierne korenie
- mletá rasca
- 4 bobkové listy
Na zápražku: 1 pl masti, 2 pl hrubej múky, 3 strúčiky roztlačeného cesnaku, 1 pl červenej papriky.
Príprava:
Fazuľu treba namočiť deň dopredu. (odporúča sa namočiť aj údené)
Cibuľu udusíme na masti, pridáme papriku a paradajky a spolu opražíme, potom pridáme údené mäso. Pridáme bobkový list, korenie, opatrne osolíme a opražíme aj mäso.
Podlejeme vývarom, pridáme fazuľu a varíme. Ku koncu pridáme aj nakrájanú zeleninu a dovaríme. Nakoniec zapražíme cesnakovou, paprikovou zápražkou.