Neviete si rady ako naložiť s orechmi aby vydržali stále čerstvé? Nezúfajte, poradíme Vám ako na to!

Najmä v jesenných mesiacoch vyrážame do alejí na zber orechov. Prinášame si ich domu plné košíky, ale nevieme ako s nimi naložiť, aby boli stále rovnako chutné.

Orechy nevydržia večne. Musíme ich skladovať v príslušných podmienkach so správnou teplotou a vlhkosťou. Lenže po čase rovnako svoju chuť zmení.

S tým je nadobro koniec! Máme pre Vás vychytávku, s ktorou Vám orechy vydržia čerstvé a lahodné aj niekoľko rokov. Nebudete veriť, ale je to naozaj jednoduché a výsledok je vynikajúci. Trik spočíva v tom, že orechy zavaríme nasucho, bez akejkoľvek tekutiny.

Orechy budeme mať týmto spôsobom k dispozícii v každom ročnom období. Zakaždým, keď ich budeme potrebovať, vieme kam siahnuť a vyhneme sa tak kupovanie predražených orechov v obchodoch.

Jediné čo budeme potrebovať je:

  • poháre určené na zaváranie (najlepšie čisté)
  • orechy (vylúpané)

Postup prípravy:

Predhrejeme si rúru na 70 ° C. Obielené orechy naukladáme do pohárov. Naplnené poháre (bez viečok) vložíme do rúry, kde ich necháme približne 10 minút. Potom na poháre nasadíme viečka (neutahuje) a vrátime ich späť na 10 minút do rúry. Po uplynutí 10-tich minút poháre vyberieme, viečka zatiahneme a máme hotovo.

Ak neradi zavárate v rúre, je tu možnosť poháre zavariť aj v mikrovlnnej rúre. V tomto prípade necháme poháre v mikrovlnke iba 2,5 minúty a to bez viečka. Potom poháre vyberieme, viečka nasadíme, utiahneme a poháre obrátime viečkom nadol.

Po vychladnutí poháre skladujeme 

Back To Top