Strúhaný jahodový koláč osloví každého, kto k vám zavíta domov. Linecké cesto a voňavý jahodový džem je tou najlepšou kombináciou…
Ingrediencie
- 2 vajíčka
- 500 g polohrubej múky
- 200 g masla
- 250 g cukru
- 1 čl prášku do pečiva
- 200 g jahodového džemu
- ½ čl vanilkového extraktu
Postup
- Najskôr si pripravte linecké cesto: roztopte si maslo, preosejte múku a pridajte k nej prášok do pečiva. Roztopené maslo si prelejte do hlbokej nádoby, pridajte k nemu vajcia, cukor a vanilkový extrakt. Následne k tomu postupne prisypte múku a vymieste si cesto.
- Hotové cesto rozdeľte na dve časti. Prvú časť vložte do mrazničky na 60 minút. Druhú časť si vyvaľkajte na požadovanú veľkosť a vložte ho do vymastenej formy na pečenie. Cesto teraz pokryte jahodovým džemom približne 1cm vrstvou.
- Po 1 hodine si vyberte druhú časť cesta z mrazničky, nastrúhajte ho nahrubo a posypte ním džemovú vrstvu.
- Teraz vložte koláč do rúry predhriatej na 200 stupňov a nechajte piecť 25 minút.
- Takto pripravený koláč stačí už len posypať práškovým cukrom, nakrájať a môžete servírovať napríklad s čajom alebo kávičkou. Prajeme vám dobrú chuť!