Predstavte si mäkučké, nadýchané buchtičky s cesnakom, bylinkami a syrom! Áno, práve takýto recept vám dnes ponúkame. Nejedná sa o nič náročné a po zjedení si budete olizovať všetky prsty na rukách!
Potrebujete:
- 7 g sušeného droždia
- 60 g pšeničných otrúb
- 1 PL medu
- 400 g hladkej múky
- 200 ml vody
- 30 ml olivového oleja
- 40 g masla
- 1 vaječný žĺtok
- 2 strúčiky cesnaku
- 50 g tvrdého syra
- Bylinky podľa chuti
- Soľ
Postup:
- Preosiatu múku zmiešajte s otrubami a droždím (ak použijete čerstvé, rozpustite ho v teplej vode a pridajte do múky). Pridajte teplú vodu, med, soľ a panenský olivový olej. Vymieste cesto a nechajte ho odpočinúť približne na 1,5 hodiny.
- Cesto si rozdeľte na 20 rovnakých kúskov. Vyformujte z nich guličky a poukladajte do kruhu na papier na pečenie. Prikryte to potravinárskou fóliou a nechajte na teplom mieste ďalších 30 minút.
- Rozpustené maslo si zmiešajte so štipkou soli, žĺtkom, prelisovaným cesnakom a nasekanými bylinkami. Touto zmesou potrite buchtičky a následne ich vložte do predhriatej rúry na 190 stupňov až kým nezhnednú (15-20 minút). 5 minút pred koncom ich posypte strúhaným syrom a vložte naspäť do rúry.
Myslíme si, že sa zjedia ešte skôr, ako ich naservírujete na stôl!
zdroj:sovkusom.ru