Cesto je ľahučké a chutné, pripravuje sa ľahšie ako piškóta. Môžeš do nej pridať hrozienka, orechy alebo kokos a podávať ho len tak samé. Môžeš ho potrieť krémom alebo lekvárom a použiť ho ako piškótové cesto.
Prísady:
- 200 g krupice
- 200 g hladkej múky
- 180 ml vody
- 200 g cukru
- 3 pl kakaa
- 1 bal. prášku do pečiva
- 1 bal. van. cukru
- 120 ml oleja
Príprava:
Krupicu cukor, van. cukor a vodu dáme do jednej misky. Zmiešáme a vložíme aspoň na hodinu do chladničky. Po vybratí primiešáme kakao a olej. Prášok do pečiva a múku preosejeme a primiešame.
Formu na pečieme vymastíme a vysypeme múkou. Nalejeme do nej cesto a pečieme 40 minút pri teplote 180°C.
Nechajme vychladnúť vo forme a môžeme nakrájať.
Dobrú chuť!