Je ťažké povedať, kto najprv uhádol, že zeleninu brúsia na polievku v pyré, matku malého rýchleho občerstvenia alebo nejakého súdneho kuchára. Presne jedna vec: polievková pyré je prítomná v kuchyni väčšiny národov sveta.
Krémovo-krémová, jemná s jemným korenistým odtieňom, vyvážená podľa chuti, cuketový cukor z cukety určite zdobí váš stôl. Ak ich plánujete liečiť deťom, znížte množstvo korenia o polovicu.
Zmrzlý tvaroh zobrať mäkký s krémovou chuťou. Aj v polievke je možné pridať karfiol a pór.
INGREDIENCIE:
Zemiaky 3 ks
Cibuľa 2 ks. Mrkva 1 ks
Cuketa 500 g
Slnečnicový olej 1 polievková lyžica
Maslo 1 polievková lyžica
Soľ podľa chuti
Čierne korenie podľa chuti
Kari 0,5 lyžičky
Nakrájaný syr 200g
Petržlen podľa chuti
Kuracie vývar 2L
POSTUP:
1. Do vriaceho vývaru pridajte očistené a nakrájané zemiaky. Nechajte povariť a pridajte na kocky nakrájanú tekvicu.
2. V panvici, nalejte slnečnicový olej,pridajte nakrájanú mrkvu a cibuľu, opražte ich. Pridajte túto zmes do hrnca.
3. Hneď ako zemiaky zmäknú, pridajte na kocky nakrájaný syr. Miešajte až do úplného rozpustenia syra.
4. Odstráňte hrniec z ohňa a polievku miešajte. Pridajte soľ, rozdrvenú petržlenovú vňať, rozmixujte. Vráťte hrniec na oheň, prevarte polievku a môžete jesť.
Aké máte radi polievky? Podeľte sa s týmto receptom na sociálnej sieti alebo s vašimi známymi..