Syrové kuracie mäso je vyýborná pochúťka a ľahko sa pripravuje. Vždy to má u nás veľký úspech, preto ho pripravujem často. Je až nemožné odolať roztopenému syru!
Prísady:
- 400 g kuracích pŕs
- 2 zemiaky
- 1 cibuľa
- 2 paradajky
- 250 hríbov
- 100 g syra
- 100 g taveného syra
- 250 g kyslej smotany
- soľ
- korenie
Príprava:
Hríby očistíme a na kúsku oleji orestujeme. Kuracie prsia nakrájame na tenké pláty, vyklepe, osolíme, okoreníme a poukladáme ich do ohňovzdorej misy.
Polovicu kyslej smotany natrieme na mäso. Zemiaky očistíme a nakrájáme na tenké kusy a poukladáme ich na mäso.
Navrch nasypeme orestované hríby a cibuľu.
Natrieme zvyšnú kyslú smotanu a poukladáme nakrájané paradajky.
Posypeme strúhaným syrom a naukladáme aj tavený syr v kôpkách.
Zakryjeme alobalom a pečieme 35 min. na 180°C. Odstráníme fóliu a pečieme ďalej aby sa nám syr pekne upiekol do zlatohneda.