Labužnícke zapekané, syrové kuracie prsia, tejto chuti nedokáže nikto odolať! Výborné aj na slávnostný stôl!

Syrové kuracie mäso je vyýborná pochúťka a ľahko sa pripravuje. Vždy to má u nás veľký úspech, preto ho pripravujem často. Je až nemožné odolať roztopenému syru!

Prísady:

  • 400 g kuracích pŕs
  • 2 zemiaky
  • 1 cibuľa
  • 2 paradajky
  • 250 hríbov
  • 100 g syra
  • 100 g taveného syra
  • 250 g kyslej smotany
  • soľ
  • korenie

Príprava:

Hríby očistíme a na kúsku oleji orestujeme. Kuracie prsia nakrájame na tenké pláty, vyklepe, osolíme, okoreníme a poukladáme ich do ohňovzdorej misy.

Polovicu kyslej smotany natrieme na mäso. Zemiaky očistíme a nakrájáme na tenké kusy a poukladáme ich na mäso.

Navrch nasypeme orestované hríby a cibuľu.

Natrieme zvyšnú kyslú smotanu a poukladáme nakrájané paradajky.

Posypeme strúhaným syrom a naukladáme aj tavený syr v kôpkách.

Zakryjeme alobalom a pečieme 35 min. na 180°C. Odstráníme fóliu a pečieme ďalej aby sa nám syr pekne upiekol do zlatohneda.