Pečené slovenské šišky plnené marhuľovou marmeládou! Zdravšiu variantu tohto receptu si zamilujete

Šišky sú skutočne vynikajúcim slovenským dezertom, ale z pohľadu dnešnej doby majú jednu nevýhodu. Typické vyprážané jedlo totiž veľmi nezapadá do zdravého životného štýlu, ktorý sa káže smaženému vyhnúť.

Ak nedržíte striktne diétu a máte chuť práve na šišky, môžete si pripraviť zdravšiu variantu a upiecť ich v rúre podľa tohto receptu. Zaženiete chuť na sladké, ale nebudete musieť mať zlé svedomie.

zloženie

  • 400 g hladkej múky
  • 2 lyžice cukru
  • 50 g masla
  • 20 g droždia
  • 150 ml vlažného mlieka
  • 2 vajcia
  • náplň: džem, čokoláda, tvaroh atď
  • pre zdobenie: 4 lyžice cukru, 4 polievkové lyžice vody, práškový cukor

Príprava

Pripravte kvasnice v mlieku s cukrom a potom zmiešajte s ostatnými prísadami do jemného cesta. To zakryte a nechajte kysnúť, kým sa nezdvojnásobí.

Rozdeľte cesto na 4 kusy, nechajte kysnúť a potom každý kus rozdeľte na 6 ďalších. Každý z nich vytvarujte do tvaru šišky a naplňte podľa ľubovôle. Potom šišky vyskladajte na plech s papierom na pečenie. Pečte dozlata v rúre pri 190 stupňoch a podávajte s cukrovým sirupom, alebo posypané cukrom.