Jahodovým zákuskom len málokto odolá. Ak si chceš pripraviť niečo ľahké a chutné, vyskúšaj tento úžasný recept. Jahodová roláda má vždy úspech.
Prísady na piškótové cesto:
- 5 vajec ( ja som vyšľahala bielka osobitne, to nebolo v recepte)
- 3 Pl studenej vody
- 15 dkg hladkej múky
- 15 dkg cukru
Krém:
- 25 dkg mascarpone
- 1 malá krabica smotany na šľahanie (vyšľahať so stužovačom)
- 4 Pl cukru
- 1 hrsť nakrájaných jahôd ( odkvapkať a vysušiť aby krém nezredol)
Na zdobenie:
- stredne veľké jahody
- mandle
- nasekaná mäta
Príprava:
Z bielkov si ušľaháme tuhý sneh, žltky vymiešame s cukrom a primiešame k tuhému snehu z bielkov. Pomaly primiešame vodu a preosiatu múku. Pečieme na plechu vyloženom papierom na strednom stupni, ihlou kontrolujeme kedy je upečená.
Mascarpone zmiešame so šľahačkou vyšľahanou so stužovačom, primiešala som 4 lyžice cukru, to je akurát nieje príliš sladký, ale kto má rád sladšie môže pridať viac. Pridáme nasekané jahody, natrieme na piškotový plát a zrolujeme.
Zdobíme mandľovými lupienkami, mätou a jahodami.
Recept od: Ildikó Bodra!