Pripravte si výdatné a mimoriadne chutné jedlo v podobe mäsa so zemiakmi, ktoré budete pripravovať vo vrecku určenom na pečenie v rúre. Návod na prípravu zvládne aj začiatočník a výsledkom bude voňavý pokrm, na ktorom si pochutí celá vaša rodina.
Ingrediencie:
- 1 kg bravčového mäsa
- 700 g zemiakov
- 3-4 pl rastlinného oleja
- 1 cibuľa
- 1 mrkva
- 1 paprika
- 2 vetvičky tymiánu
- Soľ, korenie – podľa chuti
- 100-120 ml vody (voliteľné, pre šťavnatosť)
- korenie, bylinky – podľa chuti
Postup
Mäso umyte a nakrájajte na menšie porcie. Ak nemáte bravčové, môžete použiť akékoľvek iné mäso.
Pridajte soľ, korenie, papriku, tymianové lístky, olej (2 polievkové lyžice) a premiešajte.
Zemiaky ošúpte a nakrájajte na veľké kúsky.
Ak sú zemiaky malé, nakrájajte ich na polovicu alebo použite celé. Mrkvu nakrájajte na kolieska, cibuľu na polovičné krúžky.
Vložte zeleninu do misy, pridajte korenie a olej (1-2 polievkové lyžice). Všetko dobre premiešame.
Predhrejte rúru na 180 stupňov. Na plech položte vrecko na pečenie, vložíte do neho zemiaky, potom mäso spolu s koreninami a olejom, pre šťavnatosť do nálevu nalejeme trochu vody (100-120 ml).
Pečte v rúre približne 1 hodinu 15 minút. Ak vo vrecku nie je žiadna diera, musíte urobiť niekoľko vpichov, aby ste dostali paru von.
Vrecko vyberte z rúry a nechajte ho zatvorené ešte 10 minút, nech si mäso odpočinie. Potom môžete všetko servírovať na tanier.
Dobrú chuť!