Staroslovenský Zemiakový koláč na panvici – voňavý, chutný a sýty pokrm

Tento voňavý a chutný pokrm sa pripravuje veľmi jednoducho. Ak do toho pridáte šunky alebo klobásy či syr, výsledok vás príjemne prekvapí.

Na varenie potrebujete:

  • 3 varené zemiaky
  • 150 g múky
  • 1 vajce
  • 100-150 g šunky a mozzarelly
  • soľ, korenie, bylinky
  • 1 paprika, paradajka, cibuľa

Postup

Z uvarených zemiakov vytvorte zemiakovú kašu, zmiešajte ju s vajcom, múkou a korením.

Šunku nakrájajte na pásiky alebo plátky, syr na plátky.

Zemiakové cesto rozdeľte na 4 časti, z každej mokrými rukami vyformujte placky podľa veľkosti panvice.

Panvicu potrite rastlinným olejom a navrch rozložte placky, šunku, syr a prikryte to druhou plackou.

Panvicu prikryte pokrievkou a koláč „pečte“ 5 až 7 minút.

Pomocou taniera koláč pretočte a opečte z druhej strany.

Pripravte si šalát zo zeleniny a podávajte ho s chutným čerstvým koláčom. Skvelý tip na jednoduché, chutné a výdatné raňajky, obed alebo večeru.

 

Zdroj: souspark.ru