Slobodná matka si prešla peklom: Telesné postihnutie jej zobralo syna. „V akom svete to žijeme?“

Život je niekedy ťažký, no jediné, čo môžeme vtedy robiť, je bojovať a dúfať v lepšiu budúcnosť.

Veci pre ľudí so zdravotným postihnutím sú ešte náročnejšie, pretože iní ľudia sa k nim vedia správať kruto, namiesto toho, aby ich prijali.

Alison Lapperová sa narodila bez končatín a lekári si boli istí, že to výrazným spôsobom obmedzí kvalitu jej života. Ona však všetkým dokázala, že sa mýlili. Jej detstvo sa začalo komplikovať už po samotnom narodení, kedy ju odobrali jej matke, pretože štát sa o ňu dokázal lepšie postarať.

No photo description available.Facebook

Na mieste, kde vyrastala, boli Alison a tí, ktorí boli nejakým spôsobom postihnutí, označovaní ako „podivné malé stvorenia“. Avšak bez ohľadu na to, ako ťažké to bolo, darilo sa jej.

Stala sa dokonalou umelkyňou a pomocou úst tvorila neuveriteľne krásne obrazy.

Táto statočná žena, ktorá nikdy nevzdala boj za lepší život, mala jediné želanie. Chcela sa stať matkou. Žiaľ, ani toto rozhodnutie sa nezaobišlo bez problémov a už v mladosti zažila niekoľko potratov.

„Bola som tehotná vo svojich 20 rokoch, štyrikrát som potratila a vždy som si myslela, že stať sa matkou pre mňa neprichádza do úvahy. Ale keď som v apríli 1999 znova otehotnela, vedela som, že nepotratím. Bola som v dobrej zdravotnej kondícii a všetko v mojom tele aj hlave bolo v poriadku.“

Krátko predtým, ako mala porodiť, ju Alisonin partner opustil. Bola na všetko sama, ale vedela, že bude skvelou matkou. Potom sa jej narodil syn Parys. „Bol zdravý, roztomilý a bol to môj malý veľký zázrak,“ povedala.

„Keď som ho uvidela, len som plakala a plakala. Nikdy som si nepredstavovala, že budem matkou, nikdy som si nemyslela, že je to možné. Ale keď mi ho položili na rameno a ja som mu dala malú pusu na hlavu a povedala ‚ahoj‘, bola som ohromená.“

No photo description available.                                                                                                                             Facebook

Keď mal jej syn päť rokov, povedala: „Moje postihnutie medzi nami nikdy nevytvorilo prekážku, ale ak ho deti v škole dráždia alebo negatívne komentujú jeho mamu, môže sa s tým ťažko vyrovnať.

Parys bol často šikanovaný kvôli výzoru jeho matky, čo ho hlboko zasiahlo.

Keď mal 19 rokov, zomrel v dôsledku údajného predávkovania. Alisonino srdce sa rozbilo na milión kúskov, jej „najväčšie umelecké dielo“, ako ho nazývala, bolo teraz preč.

Alison pri ňom strávila osem hodín, plakala, objímala ho a bozkávala ho po vlasoch.

Mnohí ľudia boli touto správou zdrvení, nakoľko ide o prípad, kedy matka prišla o svojho syna, kvôli šikanovaniu. Nech odpočíva v pokoji.

 

Zdroj: boreddaddy.com