Lahodné mäso môžete pripraviť nielen v rúre alebo na grile, ale aj na bežnej panvici. Celé tajomstvo dokonalej chuti spočíva vo svetlom pive.
Potrebujete nasledujúce prísady:
- 4 zemiaky
- 4 kuracie stehná
- soľ, korenie, muškátový oriešok, rozmarín a iné obľúbené koreniny
- 3 lyžice kukuričnej múky
- rastlinný olej
- 90 g smotanového syra a fety
- kôra z polovice citrónu
- 150 ml svetlého piva pivo
- Čerstvé bylinky
Postup
Mäso umyte a osušte a odstráňte kožu.
Osoľte ho a okoreňte. Dobre premiešajte a nechajte odstáť 20 minút.
Zemiaky opláchnite a so šupkou nakrájajte na plátky. Uvaríme v osolenej vode.
Mäso obaľte v múke a opečte na panvici do zlatista.
Uvarené zemiaky okoreňte, osoľte, pokvapkajte olejom a premiešajte.
Zemiaky naukladajte na plech, dajte ich piecť do rúry vyhriatej na 180 stupňov asi 10 minút.
Mäkký syr zmiešajte s rastlinným olejom a citrónovou kôrou, octom, kúskami listov rozmarínu a všetko rozmixujte ponorným mixérom.
Mäso zalejte pivom a nechajte dusiť pod pokrievkou až kým úplne nezmäkne.
Zemiaky podávajte s mäsom a omáčkou. Získate veľmi chutnú a výdatnú večeru, ktorú je možné pripraviť na posedenie s priateľmi alebo na nedeľňajší obed. Prajeme vám dobrú chuť!