Recept: Nadýchané pečivo plnené lahodnou plnkou. Skvelá kombinácia ku káve alebo čaju

Ak si ku káve alebo čaju radi doprajete niečo sladké pod zub, pripravte si recept na tieto nadýchané koláčiky so sladkou plnkou.

Ingrediencie

  • 300 g polohrubej múky
  • ½ čl soli
  • 3 g sušeného droždia
  • 200 ml studeného mlieka
  • 30 g masla
  • 1 pl cukru
  • Plnka podľa vášho výberu

Postup

Najskôr si pripravte maslové cesto. Múku, soľ, cukor a droždie nasypte do hlbokej misy a dobre premiešajte. Potom do výslednej suchej zmesi postupne prilievajte studené mlieko a vypracujte cesto. Následne vmiešajte mäkké maslo. Cesto prikryte utierkou a nechajte chvíľu odstáť, asi 10 – 15 minút.

Keď cesto nakysne, rozdeľte ho na rovnaké časti a môžete pristúpiť k formovaniu. Cesto naplňte čímkoľvek, napríklad sušené ovocie. Kúsok cesta vyvaľkajte na kolieska, do vnútra dajte plnku, okraje spojte a potom rukami povaľkajte po pracovnej doske. Každý kúsok položte švom nadol.

Výsledné kúsky vložte na 10-15 minút do mrazničky.

Po uplynutí tejto doby prevarte vodu a následne do nej pridajte 50 g sódy, premiešajte. Pridajte kúsky plneného cesta, obvarte ich asi 30 sekúnd a hneď vyberte.

Rozložte ich na plech vystlaný papierom na pečenie a opatrne na nich urobte jemné rezy, ako pri chlebe. Potom plech vložte do rúry vyhriatej na 190 stupňov a pečte asi 25 minút.

Vyberte plech z rúry, koláčiky potrite rozpusteným maslom a môžete podávať!

 

 

Zdroj: cpykami.ru