Jednoduchý návod na to, ako sa zbaviť komárov nielen v byte. UŽ K NÁM nechodia

Predstavte si typickú letnú situáciu. Idete spať, ľahnete si do postele a okolo ucha vám prebzučí hladný komár. Je vám to povedomé, však? Čo však robiť, aby vás tieto stvorenia neobťažovali štípaním a bzučaním? Máme riešenie! Prezradíme vám, ako sa zbaviť komárov v byte.

chobot, článkonožec, cuciakPexels

Existuje veľa rôznych spôsobov, ako sa vysporiadať s nepríjemným hmyzom. Chemické zloženie takýchto výrobkov však nie je úplne najšťastnejšie. Preto vám ponúkame jednoduchý spôsob, ktorý poznali už naše prababky. Obyčajný brezový decht vám pomôže zbaviť sa komárov v byte.

https://www.instagram.com/p/BVkG4hFFv75/

Vlastnosti brezového dechtu

Brezový decht je univerzálny liek, ktorý si môžete kúpiť napríklad v lekárni. Používa sa na rôzne účely. Napríklad v boji proti záhradným škodcom. Okrem toho, má antiseptické a antimikrobiálne vlastnosti. Často sa používa aj v kozmetike a medicíne. Nie je prekvapujúce, že môže byť použitý aj proti komárom.

                                                                    herbatica.sk

Ako používať brezový decht

Budete potrebovať 1 liter vody a 2 lyžice brezového dechtu. Najskôr ho rozmiešajte vo vode. Potom ho pomocou rozprašovača aplikujte na okno. To je všetko! To je dosť pre komárov a iný hmyz, aby sa vyhli vášmu príbytku najmenej na 1 týždeň. Naši starí rodičia nemali na oknách sieťky proti komárom. Preto trik s brezovým dechtom bol veľkou pomocou.

apartmán, čistenie, čistiť                           Pexels

Predtým ho používali v lesných oblastiach a natierali si ho na odhalené časti tela. Štipľavý zápach vystrašil rôzne druhy hmyzu, vrátane kliešťov. Podobnú metódu môžete využiť aj teraz. Zrieďte si 3 lyžičky dechtu v 250 ml vriacej vody. Potom roztok dôkladne premiešajte a nalejte do rozprašovača. Ak idete do lesa alebo na rybačku, nastriekajte si roztok na oblečenie.

cestovať, dospelý, exteriéryPexels

Okrem toho, nádobu s dechtovým roztokom môžete umiestniť aj v oblasti, kde práve stanujete. Veselé stretnutia okolo ohňa sú omnoho lepšie, ak nezvaný hosť nezazvoní nad vašimi ušami. Môžete si tiež do roztoku namočiť vlnenú nitku a priviazať ju na ruku alebo nohu. Spoľahlivá ochrana zaručená!

 

Ako vidíte, zbavenie sa komárov v byte je celkom jednoduché. Vôňa brezového dechtu je samozrejme dosť výrazná a nie každému sa to bude páčiť. Ale verte, že výsledok stojí za to. Vyskúšajte a neoľutujete!