Na príprave tohto šalátu nie je nič zložité a budete potrebovať len tie najbežnejšie produkty.
Na varenie potrebujete nasledujúce ingrediencie:
- 1 konzerva šproty (ryba)
- 2 ks červenej repy
- vajcia, 4 ks;
- 1 cibuľa
- 2 zemiaky
- 50 ml octu
- Soľ, majonéza
Postup
Zeleninu a vajcia najskôr uvarte a následne nastrúhajte na strúhadle.
Cibuľu nakrájajte na malé kocky a marinujte v octe, potom ju vytlačte a pridajte do šalátu.
Šalát navrstvite v šalátovej miske.
Šproty roztlačte vidličkou a rozložte ako prvú vrstvu.
V rovnomernej vrstve pridajte cibuľu.
Nasledujú nastrúhané zemiaky, soľ a vrstva majonézy.
Pridajte nastrúhané vajíčka, soľ a znova vrstvu majonézy.
Nastrúhanú cviklu rovnomerne naneste ako ďalšiu vrstvu, pridajte soľ a majonézu.
Nechajte šalát odstáť približne 40 minút a môžete podávať.
Šalát môžete ozdobiť bylinkami alebo posypať nastrúhaným žĺtkom či bielkom.
Zdroj: souspark.ru