Ingrediencie
- 2 cukety
- 4 vajcia
- 60 g tvrdého syra
- 200 g smotanového syra
- 1-2 strúčiky cesnaku
- Petržlenová vňať – podľa chuti
- Soľ
- Korenie
Príprava:
- Polovicu cukety nakrájame na tenké plátky a druhú polovicu nastrúhame na veľkom strúhadle.
- Do strúhanej cukety pridáme vajcia, soľ, korenie a na veľkom strúhadle nastrúhaný tvrdý syr. Všetko dobre premiešajte.
- Plech na pečenie vysteľte papierom a rovnomerne naň naneste pripravenú cuketovú zmes. Na vrch poukladajte nakrájané krúžky cukety.
- Rúru predhrejte na 190 °C a základ na roládu pečte 20 minút. Potom ho nechajte vychladnúť a opatrne ho oddeľte od papiera na pečenie.
- Medzitým si pripravíme plnku. Syr rovnomerne naneste na upečené cesto a zrolujte tak, aby plátky cukety boli navrchu. Hotovo!
Cuketovú rolku ihneď podávajte alebo nechajte najskôr stuhnúť v chladničke. Táto pochúťka si nevyžaduje žiadnu prílohu. Ale ak chcete, môžete si pripraviť napríklad cesnakový dip na báze kyslej smotany.
Zdroj: youtube.com