Pravá živánska z rúry, ktorú robíme už 10 rokov. Lepšie ako rezne so zemiakmi

Tak my dnes takto. Chceme už jar a keď sa nedá vonku,tak sme si pripravili v rúre. A veru sme si pochutnali.

Budeme potrebovať:
3 kg zemiakov
1,5 kg bravčovej krkovičky alebo pliecka
4 väčšie mrkvy
3 nožičky klobásy
2 väčšie cibule
1 litrovú fľašu zaváraného leča
3 dl paradajkového pretlaku
4 PL kečupu
bravčová masť
olej,mleté čierne korenie, červená paprika, soľ, vegeta, korenie na živánsku a bylinky podľa seba

Ako na to :
Očistené zemiaky pokrájame na kocky, alebo kolieska, pridáme mrkvu nakrájanú na kolieska, klobásu nakrájanú na kolieska, cibuľu nakrájanú na mesiačiky,, lečo , kečup a pretlak a premiešame. Mäso si nakrájame na kocky,pridáme asi 2 dl oleja, podľa toho, aké je mäso, mleté čierne korenie, červenú papriku, soľ, vegetu, korenie na živánsku a bylinky.

Ja som pridala oregano. Premiešame a necháme aspoň 30 minút postáť.Potom to pridáme k zemiakom. a premiešame.

Pripravíme si alobal, alebo môžeme ním vyložiť pekáč a zmes si rovnomerne rozložíme. Alobal natrieme masťou, uložíme zmes, poriadne zabalíme, aby nám šťava nevytiekla, balíčky uložíme na plech a pečieme v rúre na 200 °C asi 90 minút. Ja som z toho pripravila 7 balíčkov. K tomu podávame zeleninový šalát a obed ako z rozprávky.