S týmto receptom si paradajky zachovávajú svoju prirodzenú letnú chuť a vôňu. Najdôležitejšou vecou v tomto recepte je čistota a suchosť sklenených nádob, ako aj kvalita paradajok, ktoré si zvolíte.
Na prípravu 3 litrov potrebujete tieto ingrediencie
- paradajky
- 2 pl horčičného prášku
Postup
Nádobu a vekom musíme najskôr sterilizovať a vysušiť, aby vo vnútri nezostala žiadna kvapka vody.
Vyberajte kvalitné paradajky: pevné, bez preliačin, poškodenia, dokonca aj bez tých najmenších trhlín na šupke. Ide o vlastnosti, ktoré majú vplyv na ich skladovateľnosť.
Na dno trojlitrovej nádoby nasypte horčicový prášok, do polovice pridajte paradajky, následne druhú lyžicu prášku a opäť paradajky, až do vrchu nádoby.
Zatočte viečko, prevráťte nádobu na stôl tak, aby sa horčičný prášok dobre usadil na každej paradajke.
Skladujte ich na tmavom a chladnom mieste – v pivnici, na chladnom balkóne, v chladničke.
Zdroj: souspark.ru