Namiesto obyčajných mäsových guličiek si môžete pripraviť košíčky z mletého mäsa plneným lahodným smotanovým syrom. Tento recept vám zabezpečí množstvo pozitívnych reakcií od vašich hostí!
Na prípravu si môžete vybrať akékoľvek mleté mäso, ktoré máte radi – kuracie, morčacie, hovädzie a bravčové. Vďaka krémovej plnke budú hotové košíčky oplývať jemnosťou a šťavnatosťou.
Potrebujete:
- 500 g mletého bravčového mäsa
- 1 cibuľa
- 70 chleba
- 100 ml mlieka
- 200 g smotany
- 2 vajcia
- Soľ
- 150 g tvrdého syra
- Korenie
Postup
Nakrájajte cibuľu na malé kocky a zmiešajte ju s mletým mäsom.
Namočte chlieb do mlieka a potom ho premiestnite k mletému mäsu s cibuľou. Dobre premiešajte, pridajte soľ a korenie.
Plech na pečenie si vysteľte papierom na pečenie. Mleté mäso vyformujte do guľôčok, položte ich na plech, splošťte a formujte košíky.
Nastrúhajte syr a uvarené vajcia, pridajte do kyslej smotany spolu s nasekaným kôprom a dôkladne to premiešajte.
Hotovou plnkou naplňte košíky, vložte ich do rúry predhriatej na 200 ° C a pečte 35 – 45 minút.
Dávajte pozor na kvalitu mletého mäsa. Ak na ňom vidíte sivé alebo tmavé škvrny, prejdite okolo takéhoto produktu. Nakupujte mäso iba na osvedčených miestach.
Zdroj: sovkusom.ru