50 rokov starý recept na Slané košíčky z mletého mäsa. Pripravte sa na chutné jedlo za pár minút

Namiesto obyčajných mäsových guličiek si môžete pripraviť košíčky z mletého ​​mäsa plneným lahodným smotanovým syrom. Tento recept vám zabezpečí množstvo pozitívnych reakcií od vašich hostí!

Na prípravu si môžete vybrať akékoľvek mleté ​​mäso, ktoré máte radi – kuracie, morčacie, hovädzie a bravčové. Vďaka krémovej plnke budú hotové košíčky oplývať jemnosťou a šťavnatosťou.

Potrebujete:

  • 500 g mletého bravčového mäsa
  • 1 cibuľa
  • 70 chleba
  • 100 ml mlieka
  • 200 g smotany
  • 2 vajcia
  • Soľ
  • 150 g tvrdého syra
  • Korenie

Postup

Nakrájajte cibuľu na malé kocky a zmiešajte ju s mletým mäsom.

Namočte chlieb do mlieka a potom ho premiestnite k mletému ​​mäsu s cibuľou. Dobre premiešajte, pridajte soľ a korenie.

Plech na pečenie si vysteľte papierom na pečenie. Mleté mäso vyformujte do guľôčok, položte ich na plech, splošťte a formujte košíky.

Nastrúhajte syr a uvarené vajcia, pridajte do kyslej smotany spolu s nasekaným kôprom a dôkladne to premiešajte.

Hotovou plnkou naplňte košíky, vložte ich do rúry predhriatej na 200 ° C a pečte 35 – 45 minút.

Dávajte pozor na kvalitu mletého mäsa. Ak na ňom vidíte sivé alebo tmavé škvrny, prejdite okolo takéhoto produktu. Nakupujte mäso iba na osvedčených miestach.

 

Zdroj: sovkusom.ru