Triky a prostriedky, ktoré pomôžu vašej ústnej dutine

Ústna hygiena je základným prvkom udržiavania zdravia zubov aj celkového tela. Správna starostlivosť o zuby a ďasná chráni nielen pred zubnými problémami, ale aj zlepšuje celkovú kvalitu života. 

Aké prostriedky vám v podpore a zachovaní zdravia ústnej dutiny pomôžu vyhnúť sa kazom a následnej návšteve odbornej chirurgickej ambulancie v Dubnici nad Váhom?

Alchemilka

Jedným z prírodných prostriedkov na podporu ústnej hygieny môže byť alchemilka vňať, bylinka známa svojimi antiseptickými a protizápalovými vlastnosťami, obsahuje éterické oleje a zlúčeniny, ktoré môžu prispievať k podpore v boji proti baktériám a zápalom v ústnej dutine. Alchemilka sa často používa vo forme ústnych výplachov, ale je tiež k dispozícii vo forme prírodných pastiliek alebo extraktov.

Xylitol

Prírodný Xylitol je prírodný cukor veľmi často využívaný ako náhradné sladidlo pre diabetikov. Okrem toho, že je nízkokalorický a vhodnou alternatívou k bežným cukrom, môže prispievať k podpore zníženia tvorby zubného plaku a ochrane pred zubnými kazmi. Používanie produktov obsahujúcich xylitol môže prispieť k zlepšeniu ústnej hygieny a celkovému zdraviu zubov.

Mentol

Mentol je populárna zložka v mnohých ústnych výrobkoch, ako sú zubné pasty, ústne vody a žuvacie gumy, vďaka svojim chladivým a osviežujúcim vlastnostiam. Jeho antibakteriálne účinky môžu prispievať k eliminovaniu zápachu z úst a zároveň poskytovať pocit sviežosti a čistoty. Na dosiahnutie optimálnych výsledkov v ústnej hygiene je mentol často kombinovaný s inými prírodnými extraktmi a olejmi.

Medzizubná kefka

Nevyhnutným nástrojom pri čistení zubov a odstraňovaní zvyškov potravy a plaku zo zubov je aj medzizubná kefka. Tento malý, ale flexibilný výrobok je účinný pri čistení ťažko dostupných miest a môže pomôcť zabrániť vzniku zubných kazov a iných problémov s ďasnami.

Jablko

Jedným z ďalších prírodných zdrojov, ktoré môžu prispieť k lepšej ústnej hygiene, keď nemáte po ruke pastu ani kefku, je jablko. Obsahuje vlákninu a vodu, ktoré pomáhajú stimulovať produkciu slín a odstraňovať zvyšky potravy z ústnej dutiny. Okrem toho, že jablko poskytuje prírodnú očistu, má aj jemné antibakteriálne vlastnosti, ktoré môžu pomôcť chrániť zuby a ďasná pred infekciami.

Zdroj obrázka: Sirichai Puangsuwan/Shutterstock.com

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *