Vždy som sa hanbila za svoj radiátor. Prišla som na geniálny nápad za pár eur ako to zmeniť

Ak ste začali s rekonštrukciou príbytku, musíte byť pripravení na riešenie mnohých otázok. Napríklad aj to, ako skryť radiátor pod oknom bez toho, aby ste prišli o teplo, pretože aj to má výrazný vplyv na útulnosť vo vašej domácnosti. Niekto v takýchto prípadoch vezme do ruky farbu, iní sa obrátia na dizajnéra.

Len málokto vie, ako skryť radiátor, najmä ten starý. Dnes sa môžete inšpirovať niekoľkými riešeniami, sme presvedčení, že niektoré tipy vás určite prekvapia.

как спрятать батарею

Na vyriešenie tohto problému máte dve možnosti. Buď radiátor skryjete pod dekoratívnu konštrukciu alebo ju zamaskujte podľa farby steny.

комод в прихожей

Takýto dekoratívny dizajn môže vyzerať ako komoda alebo skrinka. Za zmienku stojí, že by mala byť vyrobená z kovu alebo dreva. Na rozdiel od plastov, tieto materiály nenarušujú prenos tepla.

батарея на кухне

Okrem vzhľadu venujte pozornosť aj funkčným vlastnostiam. Zo všetkých dekoratívnych návrhov vyberte tie, ktoré sú odstrániteľné. Takto už nič nezabráni šíreniu tepla v zime.

как спрятать батарею под окном

Úprava radiátora v kuchyni je zložitejšia záležitosť. Malá kuchyňa vyžaduje viac priestoru. Z tohto dôvodu vám odporúčame zvoliť dekoratívne vzory vo svetlých farbách alebo vo farbách stien.

отопление на кухне

Skvelou možnosťou pre našu misiu je lavička. Mala by byť spevná a dobre zafixovaná. Nezabudnite tiež na otvory na všetkých stranách. Teplo bude vychádzať z vrchu, v zime je preto najlepšie, ak vankúše odstránite.

батарея в коридоре

Ďalším riešením je, že použijete celú konštrukciu alebo jednotlivé panely. Získate tak modernejší vzhľad miestnosti. Môžete to nakombinovať do rôznych štýlov, stačí si už len vybrať ten svoj!

батарея в интерьере

Ak ste sa rozhodli pre možnosť namaľovania, opäť máte na výber. Namaľujte si radiátor podľa farby steny a na pár rokov zabudnete, že ho tam máte. Prípadne ho môžete namaľovať v akejkoľvek kontrastnej farbe. Napríklad vo farbe kvetináčov alebo rámov na obrazoch. V tomto prípade sa z batérie stane plnohodnotný dekoračný prvok.

красит батарею

Teraz viete, ako decentne skryť radiátor v byte alebo dome. Nie je na tom nič zložité. Vyskúšajte to aj vy a podeľte sa s nami o vaše výtvory!

zdroj:sovkusom.ru