Ako si urobiť domácu mrazenú zeleninovú zmes do polievky? ZAMRAZÍM SI ju a vydrží aj rok

Nasledujúcu zeleninovú zmes môžete pridať nielen do polievok, ale aj príloh, mäsa, rýb a mnohých ďalších pokrmov. Takáto polievka bude plná farieb a ponechá si vôňu leta. Jedna porcia vám bude stačiť na 4-litrový hrniec.

Ingrediencie

  • 1 kg cibule
  • 1 kg mrkvy
  • 1 kg papriky – rôzne farby
  • 1 kg paradajok
  • petržlenová vňať, kôpor (voliteľné)

Nech vás neodrádza prítomnosť paradajok, keď sú zmrazené, trochu budú trochu iné, no pokrmu dodajú úžasnú chuť.

Postup

Všetko si nakrájajte na prúžky a kocky. Mrkvu nastrúhajte v stroji alebo na ručnom strúhadle a papriku narežte na prúžky. Paradajky a cibuľu nakrájajte na stredné a malé kocky. Petržlenovú vňať prípadný kôpor  nasekajte nadrobno. Nakoniec všetko zmiešajte dokopy.

Vložte ich do bežných sáčkov a zatočte ich do „klobásy“ (vďaka tomu si odoberiete len toľko, koľko potrebujete). Môžete ich tiež zmraziť do plastových obaloch, hoci zaberajú v mrazničke oveľa viac miesta.

V prípade, že budete zeleninu pridávať do prvého jedla, vložte do neho zmes, počkajte, až sa prevarí a okamžite ho vypnite. A ak pripravujete druhé jedlo, premiešajte ho po tom, ako ho vložíte do pokrmu a vypnite plameň po pár minútach.