Nasledujúcu zeleninovú zmes môžete pridať nielen do polievok, ale aj príloh, mäsa, rýb a mnohých ďalších pokrmov. Takáto polievka bude plná farieb a ponechá si vôňu leta. Jedna porcia vám bude stačiť na 4-litrový hrniec.
Ingrediencie
- 1 kg cibule
- 1 kg mrkvy
- 1 kg papriky – rôzne farby
- 1 kg paradajok
- petržlenová vňať, kôpor (voliteľné)
Nech vás neodrádza prítomnosť paradajok, keď sú zmrazené, trochu budú trochu iné, no pokrmu dodajú úžasnú chuť.
Postup
Všetko si nakrájajte na prúžky a kocky. Mrkvu nastrúhajte v stroji alebo na ručnom strúhadle a papriku narežte na prúžky. Paradajky a cibuľu nakrájajte na stredné a malé kocky. Petržlenovú vňať prípadný kôpor nasekajte nadrobno. Nakoniec všetko zmiešajte dokopy.
Vložte ich do bežných sáčkov a zatočte ich do „klobásy“ (vďaka tomu si odoberiete len toľko, koľko potrebujete). Môžete ich tiež zmraziť do plastových obaloch, hoci zaberajú v mrazničke oveľa viac miesta.
V prípade, že budete zeleninu pridávať do prvého jedla, vložte do neho zmes, počkajte, až sa prevarí a okamžite ho vypnite. A ak pripravujete druhé jedlo, premiešajte ho po tom, ako ho vložíte do pokrmu a vypnite plameň po pár minútach.