Kombinácia pusiniek s orechmi a kondenzovaným krémom zaručuje úžasnú chuť a dáva vašim chuťovým bunkám pocit spokojnosti a super dezert. Pri príprave tohto dezertu môžete použiť rôzne orechy, ale najlepšie urobíte, ak zvolíte vlašské.
Ingrediencie na pusinky:
- 4 vaječné bielka
- 200 g cukru
- pol lyžičky citrónovej šťavy alebo kyseliny citrónovej
- 150 g arašidov
- štipka soli
Ingrediencie na krém:
- 200 g masla
- 1 plechovka vareného kondenzovaného mlieka
Zdobenie:
100 gramov vlašských orechov
150 g arašidov
Príprava:
- K vaječným bielkam pridajte soľ a zmes šľahajte mixérom 2 minúty pri maximálnej rýchlosti. Pokračujte v šľahaní a postupne pridávajte citrónovú šťavu a po jednej lyžici cukru.
- Pridajte 150 gramov osmažených arašidov na suchej panvicu do pusinkového cesta a opatrne premiešajte.
- Plech na pečenie si vysteľte papierom na pečenie a pomocou dna z odnímateľnej formy s priemerom 18 centimetrov nakreslite na papier 3 kruhy.
- Do všetkých troch kruhoch si naneste pusinky s výškou do 1 centimetra. Vložte plech do rúry predhriatej na 100 stupňov nechajte piecť 1 hodinu.
- Na prípravu krému si vyšľahajte maslo izbovej teploty. Pridajte kondenzované mlieko a pokračujte v šľahaní. Výsledný krém vložte do chladničky na 30 minút.
- Hotové pusinky vyberte z rúry a nechajte ich vychladnúť pri izbovej teplote.
- Tanier, na ktorý budete dezert servírovať, potrite trochou krému, aby sa nekĺzal. Pusinky poukladajte po vrstvách na tanier a každú z nich potrite krémom.
- Vrch a bočné strany posypte arašidmi a dozdobte celými kúskami vlašských orechov.
- Dezert vložte na 3 hodiny do chladničky, aby bol zľahka nasiaknutý krémom. Prajeme vám dobrú chuť!
zdroj: youtube.com