Jednoduché hnojivo, po ktorom kapusta začne rásť ako šialená

Ak pri pestovaní kapusty sa stretnete so zlou úrodou a ak hnojivo nepomáha, je pravdepodobné, že v záhrade je zvýšená kyslosť pôdy, čomu záhradníci niekedy jednoducho nevenujú pozornosť.

Kapusta je jednou z plodín, ktoré nebudú rásť na kyslej pôde, kvôli neschopnosti absorbovať živiny.

Existuje však jeden veľmi efektívny a jednoduchý prostriedok, ktorý pomôže kapuste začať dobre rásť. Tento nástroj bude pôsobiť ako dusíkaté hnojivo a súčasne zníži kyslosť pôdy.

Na prípravu zázračného lieku potrebujete balík kriedy s objemom 0,5 litra. Kriedu si môžete kúpiť v obchode pre domáce zvieratá.

Ďalšou prísadou na prípravu prostriedku je jeden liter zeleného hnojiva, ktoré bude pôsobiť ako zdroj dusíka.

Toto hnojivo sa vyrába z trávy a M-prípravkov obsahujúcich účinné mikroorganizmy. Aby sa dosiahol efekt, vezmite burinu s koreňmi, vložte ju do 10-litroveho vedrá, naplňte ho dažďovou vodou do 2/3 objemu. Na 10-litrove vedro bude potrebné 150 ml M-prípravku a 2 polievkové lyžice medu, čo pomôže pre aktívne rozmnožovanie mikroorganizmov. Vedro pevne zatvorte a nechajte ho na teplom mieste. Po 7 dňoch bude hnojivo hotové.

Zelené hnojivo môžete nahradiť močovinou, alebo dusičnanom amónneho. Tieto zložky sú potrebné, pretože vápnik sa nebude absorbovať bez dusíka.

Ak používate zelené hnojivo, budete potrebovať 9 litrov vody. V prípade, že zdrojom dusíka je močovina – 10 litrov vody.

Vo vode dôkladne rozrieďte kriedu a vložte do  vybraného zdroja dusíka. Po zvyčajnom polievaní kapusty, použite pripravené hnojivo vo výške 1 liter prostriedku na jednu rastlinu.

Výsledok sa zobrazí po prvom použití produktu. Po 7 až 10 dňoch môžete týmto prostriedkom znova poliať kapustu, pre ešte lepší efekt.

Pozrite si podrobné pokyny na výrobu hnojiva na tomto videu.

zdroj: Youtube | Урожайный огород