Plnená domáca bravčová krkovička. Varím ju v tom najväčšom pekáči. Slaná aj bez zrnka soli

PLNENÁ BRAVČOVÁ KRKOVIČKA

Budeme potrebovať:

2 kg bravčovej krkovičky
30 dkg šunkovej salámy, alebo šunky
5 varených vajíčok
1 ks narezaný hotový chlebík / dostať kúpiť v Kauflande/
6 vajec
1 cibuľu
olej
masť bravčovú
nakladanú kápiu, alebo čerstvú
horčicu, korenie na bravčové mäso
drvenú rascu, 5 strúčikov cesnaku
chren, korenie, mletá červená paprika

POSTUP PRÍPRAVY

Najprv si pripravíme plnku.5 vajíčok si uvaríme na tvrdo.Tie budeme dávať na plnku do stredu krkovičky.Do misy si vysypeme nakrájaný chlieb, posekanú šunku, ja som ju postrúhala na strúhadle, 6 celých vajec a premiešame. Pridáme cibuľu, ktorú sme si pokrájali na kocky a orestovali na oleji.

Zmes osolíme,okoreníme a pridáme toľko oleja, aby sa so zmesou dalo dobre pracovať.Treba ju nechať trochu postáť, aby chlebík dobre nasiakol.Za ten čas si krkovičku pozdlžne rozrežeme a naklepeme na jeden veľký plát. Okoreníme korením na bravčové mäso,osolíme, posypeme červenou mletou paprikou, drvenou rascou a potrieme horčicou a chrenom.Pridáme rozdrvený cesnak-len polovičku, druhú polovičku použijeme na vrch rolády.

Pripravenú plnku teraz rozotrieme na mäso, jednu tretinu plnky si necháme . Na prostriedok mäsa si uložíme uvarené vajíčka a medzi ne poukladáme kápui.Zvyšnou plnkou vajíčka prikryjeme. teraz mäso zrolujeme a previažeme niťou. Ja som vrch zošila. Ponatierame ho korením na bravčové mäso , cesnakom a posypeme drvenou rascou. Na vrch som ešte nakrájala kúsky slaniny.

Takto pripravenú roládu dáme na vymastený pekáč piecť do rúry na 80 minút pri 200°C,podlejeme vývarom asi
4 dl a prikryjeme alobalom.. Ja som piekla najprv prikrytú 50 minút, potom som ju odkryla na 30 minút pri 180°C.Podávame so zemiakmi, alebo ryžou.Dobrá je aj na studeno s chlebom.


Prajem dobrú chuť.