Tip od záhradkárov: Ako získať bohatú úrodu cesnaku ak ho posadíte už koncom augusta

Ak chcete mať aj vy bohatú úrodu cesnaku, zasaďte ho namiesto októbra už teraz, počas augusta. Ak zasadíte cesnak v poslednom letnom mesiaci, môžete výrazne zvýšiť svoju úrodu.

Kedy sadiť zimný cesnak v lete

Platí tu známe pravidlo: čím skôr, tým lepšie. Zimný cesnak môžete začať vysádzať koncom augusta. Začiatok jesene je už konečný termín. Počasie je priaznivé pre rast tejto plodiny. Navyše, v auguste už nemáte toľko práce na záhradke, ako to je zvyčajne počas jarných mesiacov.

white bulbunsplash

Vzíde vám augustový cesnak?  

Odpoveď je taká, že môže, aj nemusí. Pravdepodobnosť, že s atak stane, je však oveľa vyššia aj pri neskorších výsadbách. Preto sa nebojte sa pustite do výsadby v auguste.

Čo ak cesnak nevzíde?

Mnoho záhradkárov sa obáva, že cesnak môže zamrznúť, ak nevyklíči. Skutočne, ak sa sadenice už objavili, potom v silných mrazoch cesnak zamrzne. Ale nebojte sa: na jar bude všetko tak, akoby sa nič nestalo!

brown and white dried leaves on brown wooden tableunsplash

Na akú úrodu sa môžete spoľahnúť?

Uisťujeme vás, že zber augustového cesnaku bude oveľa väčší, ako ste boli doposiaľ zvyknutí. Faktom je, že cesnak vysadený na konci leta dostane náskok. Za tento čas sa mu podarí vypestovať si silné korene, ktoré budú hlboko pod zemou. Rozdiel si všimnete, pretože letný cesnak bude mať hrubú stonku, širšie listy a väčšie strúčiky.

A aké tajomstvá poznáte vy, aby ste mali štedrejšiu úrodu cesnaku? Myslíte si, že je dobré sadiť zimný cesnak v auguste, alebo je lepšie počkať do polovice jesene?

Zdroj: sovkusom.ru