Najlepšie francúzske zemiaky. Len raz som ich skúsila takto vylepšiť a odvtedy sú bezkonkurenčné

Na dnešnú večeru…Tak toto určite pozná každý, možno len FRANCÚZI by ani netušili čo to je… ich zemiaky vyzerajú totiž ináč…

Recept:
2 kg zemiakov
2 cibule
5 varených vajíčok
4 nožičky klobásy
20 – 30 dkg tvrdého syra
4 dl mlieka alebo kyslá smotana
4 ks vajíčka
soľ, vegeta, korenie


Postup:


Zemiaky očistíme,po dĺžke prekrojíme na 4 časti, každú pokrájame na tenké nepravidelné trojuholníčky. Cibuľu očistíme , nakrájame na pásiky a orestujeme na oleji. 5 vajíčok uvaríme na tvrdo. Klobásu nakrájame na kolieska, alebo polovicu koliesok, ja krájam na štvrtinky.


Na vymastený pekáč uložíme polovicu zemiakov, potom dáme cibuľu aj s olejom, uložíme pokrájanä klobásu, postrúhame vajíčka a kto má rád syr, tak polovičku nastrúhaného syra a na vrch uložíme druhú polovicu zemiakov.

Pritlačíme, aby sa to všetko spojilo.
Do mlieka, alebo do smotany rozhabarkujeme 4 vajíčka, osolíme, okoreníme podľa chuti, pridáme vegetu a zamiešame..

Vylejeme na zemiaky a vložíme do rúry na 200°na 30 minút.Potom teplotu znížime na 180°a pečieme ďalších 30 minút. Zemiaky vyberieme, posypeme syrom a dopekáme ešte asi 10 – 15 minút.