Zázračný recept na rast pre vaše rastlinky. Tento návod je hotovým pokladom

Nie všetci milovníci kvetov majú možnosť kúpiť si chalupu s krásnou veľkou záhradou. Preto nemáte inú možnosť, ako si ich pestovať doma v byte. droždie odporúčame používať ako najlepšie hnojivo. Na tomto odkaze sa dozviete, ako si ho môžete urobiť doma. 

Prezradíme vám všetky výhody tohto pomocníka nielen v pečení, ale aj v pestovaní. Pozornosť upriamime aj na dôležité fázy spracovania rastlín týmto spôsobom.

DROŽDIE PRE KVETY

Väčšina ľudí používa kvasinky pri pečení a ani nevie, aké výhody z nich môžu mať ich izbové rastliny.

  • Ide o najlepší zdroj aminokyselín a dôležitých prvkov.
  • Stimulujte rast rastlín a ich intenzívne kvitnutie.
  • Aktivujte všetky potenciálne zdroje samotného kvetu.
  • Ľahko dostupné.
  • Prispieva k rozvoju koreňového systému.

Sušené droždie 10ks po 16g na cesto

Mnohí ľudia si zadovážia izbové rastliny, pretože nepotrebujú toľko starostlivosti, ako si ich záhradní kamaráti. To však nie je úplne pravda. Pri úrodnej pôde záhradné kvety prakticky nepotrebujú žiadne hnojivo, ale vaše obľúbené žlté ruže v kvetináči takéto výhody určite nemajú.

Kúpená pôda je samozrejme vylepšená o všetky potrebné látky. V priebehu času sa ich výživová schopnosť vyčerpaná. Preto je dôležité nezabúdať pohnojiť všetky izbové rastliny 3 mesiace po presadení.

Kvasnicové hnojivá sa musia používať opatrne, pričom je nutné dodržiavať správnu frekvenciu. Ako často a kedy potrebujete pohnojiť rastliny kvasinkami? Malo by sa to robiť trikrát ročne. Najlepší čas je v období kvitnutia a aktívneho rastu.

Variety Of Green PlantsPexels

Jar

Je to na jar, keď vaše rastliny začínajú intenzívne kvitnúť – vtedy ich musíte pohnojiť prvýkrát.

Leto

Počas tohto obdobia rastlina potrebuje zásoby na vytváranie nových klíčkov a plodov. Kvasinky s tým pomôžu.

Jeseň

Pred dlhým zimným obdobím odpočinku musia mať kvety maximálne množstvo živín v koreňových zásobách.

basil, controlled farming, cultivation                                         Pexels

Ako pripraviť roztok z kvasníc na hnojenie

Zmiešajte jeden liter vody s 10 g droždia a 1 lyžičkou cukru. Táto zmes by sa mala nechať lúhovať 3 hodiny. Ak máte veľa rastliniek, môžete si vo veľkej nádobe zmiešať 700 ml vody bez chlóru s 30 g kvasníc a 2 lyžicami cukru. Táto alternatíva potrebuje čas na fermentáciu a teplé miesto. Hotová zmes sa musí pred použitím zmiešať s vodou v nasledujúcom pomere: 250 ml roztoku na 10 litrov vody.

 

Pamätajte, že kvasinkové roztoky sa musia dávať do teplej pôdy. Nepoužívajte výrobok, ktorého doba platnosti vypršala. Pre ešte lepší účinok si okrem droždia pridajte do pôdy škrupinu z vajec a popol.

zdroj: takprosto.cc