Ste alergik a radi dýchate čerstvý vzduch? Pomôcť Vám môže čistička vzduchu

Konečne prišla jar – obdobie, kedy sa väčšina ľudí teší rozkvitnutým stromom a kvetom a niekoľkokrát počas dňa privoňajú k orgovánu. Pre ľudí s alergiou na peľ, byliny či trávy sa však začalo náročné obdobie, počas ktorého bude ich dennodenný život sprevádzaný nádchou a opuchnutými očami. Našťastie žijeme v dobe, v ktorej sa myslí aj na to, ako uľahčiť život alergikom a čo najviac im pomôcť uľaviť od alergie.

Patríte medzi alergikov, ktorým sa každý rok na jar začínajú ťažké mesiace? Aj vás čakajú dni, počas ktorých bude vašim najlepším priateľom balík vreckoviek? Peľové alergény sú nebezpečné, pretože sa vedia dostať skutočne všade – aj do uzatvorených priestorov.

Ako môžete bojovať proti čiastočkám peľu aj vo vašej domácnosti? Potrebujete výkonnú čističku vzduchu!

S čím všetkým vám čistička pomôže?

  • Odstráni takmer všetky alergény

Čistička do seba vtiahne takmer 100 % všetkých alergénov z miestnosti. Zbaví vás teda nielen peľu, ale aj rôznych mikročastíc, vrátane prachu. Čističku vzduchu využijete najmä v jarných a letných mesiacov, kedy zabezpečí, že aspoň doma sa vám bude príjemne dýchať a nebude vás dusiť kašeľ.

  • Funguje na báze difuzéra

Niektoré moderné čističky fungujú zároveň aj ako difuzéry – dokážu prevoňať celú miestnosť. Preto ak vám prekáža vôňa napríklad drevín, vďaka takejto čističke dokážete čiastočky drevín zo vzduchu odstrániť, a zároveň sa postaráte o to, že miestnosť bude cítiť vôňou, ktorú si sami vyberiete.

Na čo by ste mali myslieť pri výbere?

  • Dôležité je vybrať vhodnú veľkosť čističky, aby bola schopná pokryť celú miestnosť, preto vyberajte čističky predovšetkým podľa rozmerov izby.
  • Výhodou sú čističky s vymeniteľným filtrom, ktoré dokážete rýchlo vymeniť.
  • Čím menej hlučná čistička, tým lepšie pre vás. Bude sa vám lepšie pracovať, aj spať.

Počuli ste, že existujú aj rastliny na čistenie vzduchu? Ak chcete ešte viac podporiť výkonnosť čističky, položte takúto rastlinu do rovnakej miestnosti. Teraz už by malo byť isté, že budete dýchať čistý a zdravý vzduch.

Zdroj obrázku: EcoPictures / Shutterstock.com