Zapekaná cuketa so smotanou. Na jednom plechu máme obed aj večeru

 

Prísady:

  • 20 dkg zelenej papriky
  • 60 dkg cukety
  • 50 dkg mletého mäsa
  • 0,5 dl oleja
  • soľ
  • korenie
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 1 pl mletej červenej papriky
  • 1 kyslá smotana
  • 15 dkg syra

Príprava:

  1. Papriku a cukety umyjeme, z papriky odstránime semiačka, nakrájame na kolieska a poukladáme ich na plech alebo jánsku misu.
  2. Mleté mäso podusíme na oleji, osolíme, okoreníme a pridáme strúhaný cesnak a červenú papriku. Podlejeme vodou (3dl). Dusíme kým nezhustne, kým sa voda neodparí.
  3. Hotové mäso nalejeme na cukety, potrieme kyslou smotanou a posypeme strúhaným syrom. Pečieme 20 minút pri teplote 180°C.