Keď som skúsila tento recept a ochutnala som knedlíky, bola som naozaj šokovaná! Boli jednoducho také jemné, ľahké a drobivé, že bolo ťažké to opísať slovami!
Vyčítala som tento recept na jednom kalendári približne pred 10 rokmi. Okamžite pritiahol môj záujem, pretože cesto by malo obsahovať kefír a kvasnice. Aký môže byť tento knedlík teda? Ale potom, čo som ho pripravila, všetky moje pochybnosti boli v nenávratne.
Takýto jemný, mäkký, ľahký a chutný knedlík som ešte predtým nikdy neochutnala. Všetci moji susedia a príbuzní ho teraz pripravujú na základe tohto receptu, lebo je taký chutný! Verte mi, nebudete sklamané. Odporúčam ho každému!
Potrebujeme:
- Múka – 60 dkg
• vajcia – 2 kusy
• voda – pol pohára
• kefír – pol pohára
• cukor – dve polievkové lyžice
• soľ – pol čajovej lyžičky
• sušené droždie – dve čajové lyžičky
Pripravenie knedlíkového kefírskeho cesta od kroku po kroku.
- Rozmixujte vajcia a pridajte vodu a kefír.
- Vymiešajte múku s cukrom, pridajte droždie a soľ, a potom pridajte k zmesi kefír.
- Vypracujte ho spolu. Nechajte cesto stáť10 až 15 minút, až po tomto začnite z neho vytvárať knedle obvyklým spôsobom.
- Môžete ich naplniť kapustou, zemiakmi, tvarohom alebo dokonca aj rôznymi bobuľami.
Takto pripravené knedlíky vás veľmi nasýtia. Vyskúšala som aj dusený knedlík obvyklým spôsobom, voňajúci, v oboch prípadoch bol veľmi chutný! Prajem Vám dobrú chuť!