Neobvyklý a šikovný spôsob skladovania cesnaku nielen v zime. Bude celý čas čerstvý a chutný

Mnohí z nás sa po zbere úrody zásobujú všetkými druhmi ovocia, koreňovými plodinami a všetkým ostatným, čo nám príroda poskytla.

Medzi tieto dary patrí určite aj cesnak. Ak ho však neskladujeme správne, začne klíčiť alebo vysychať alebo hniť. Stále však existuje spôsob, ako ho doma udržať čo najdlhšie – ide o zamrazenie. Po zamrazení cesnak nestráca svoje vlastnosti, vôňu ani chuť. A ak ho správne zamrazíte, proces varenia sa tým zjednoduší.

В саду с Зинаидой Осиповой

Budete potrebovať:

  • mlynček na mäso
  • sáčok
  • pravítko

A pre začiatok je potrebné cesnak očistiť, umyť a vložiť do mlynčeka na mäso. Ak nemáte mlynček na mäso, môžete použiť strúhadlo alebo lis na cesnak.

В саду с Зинаидой Осиповой

Teraz vložte malú časť pomletého cesnaku do sáčku, stačia tri polievkové lyžice. Snažte sa ho rovnomerne rozmiestniť po celej dĺžke a nakoniec iba zahnite okraj.

В саду с Зинаидой Осиповой

Potom si vezmite pravítko a rozdeľte si cesnakovú vrstvu na kocky. Následne cesnak vložte do mrazničky.

В саду с Зинаидой Осиповой

Pri tomto skladovaní sa cesnaku nič nestane. Použitie cesnaku v tejto podobe je tiež veľmi výhodné, pretože keď to potrebujete, jednoducho si odlomíte zopár štvorčekov a pridáte ich do jedla. Cesnak nebude potrebné olúpať, umývať ani pretláčať v lise.

В саду с Зинаидой Осиповой

Pozrite si aj nasledujúce video s detailnejším postupom…

 

zdroj: В саду с Зинаидой Осиповой